annonse

Inviterer til korsvandring

LANGFREDAG.: Klokka seks langfredag kveld inviterer pastor Gunnar Engebretsen (til venstre) og diakon Einar Svendsen til korsvandring i Porsgrunn. (Foto: )

Langfredag kveld blir det korsvandring i Porsgrunns gater. 11 menigheter og kristne organisasjoner oppfordrer borgerne i Porsgrunn til å be for byen.

  • Ragnhild Johansen Morten Krogh (foto)

Etter modell av den korsvandringen som foregår i Trondheim har disse 11 menigheter og kristne organisasjoner laget en sti gjennom byen hvor korsvandrerne skal gå. Langs denne veien vil vandrerne stoppe ved ti forskjellige institusjoner og gå i forbønn for disse.
- Vi ønsker å synliggjøre oss, sier diakon Einar Svendsen i Den norske kirke. Han er en av tre i arbeidsgruppen som jobber med korsvandringen.
- I dag er kirken til dels usynlig. Ved å gå ut i gatene å be offentlig synliggjør vi at det bes. En rekke mennesker er nok ikke klar over at vi ber både for byen og befolkningen. En korsvandring gjør det mulig for mange å delta i dette bønnefellesskapet. Det vil binde oss sammen.

Ti stopp

Det sentrale punktet i denne korsvandringen vil være det fysiske korset som skal bæres i prosesjonen. Tilsammen ti stopp er planlagt og under veis blir det sunget religiøse sanger.
Påska er den største kristne høytiden i året. Samtidig er det den høytiden som alle de kristne menighetene og organisasjonene har til felles.
Initiativtakerne til vandringen ønsker også på denne lengste og mest lukkede dagen i året, å vise at kirkene er åpne. Selve korsvandringen starter på Rådhusplassen; byens hjerte. Her vil deltagerne gå i forbønn blant annet for politikerne og administrasjonen som styrer byens ve og vel.
- At vi ber for noe, betyr ikke nødvendigvis at vi velsigner. Ved de institusjonene vi stopper opp, vil vi også si noen ord om det ansvaret som ligger i den makta eller den myndigheten de forskjellige samfunnsleddene har.
Fra Rådhusplassen går korsgangen videre til skolekontoret, politiet og Kammerherreløkka.
- Dette er en sentral plass, hvor vi ber for samferdselssektoren, sier pastor Gunnar Engebretsen i Den evangelisk lutherske frikirke. Fra busstorget går vandringen videre til Porsgrunns Dagblad hvor det skal bes for media.

� rvisst arrangement

- De stasjonene vi har valgt oss ut, symboliserer en institusjon eller organisasjon. Vi ber for alle banker selv om vi fysisk blir stående utenfor bare en av dem. På samme måte vil bønnen utenfor Down Town bli en forbønn primært for det daglige brød, men gir oss også muligheten til å si noe om forbrukersamfunnet og "bruk-og-kast-mentaliteten". Arbeidsgruppen håper at korsvandringen skal bli et årlig arrangement.
- Vi er ikke avhengig av å lage et 17.mai-tog denne langfredagen, sier Engebretsen. Selvsagt håper vi på oppslutning, men det viktigste er opplevelsen for de som vandrer. Korsvandringen ender opp i Østre Porsgrunn kirke hvor de som vil kan få kirkekaffe og bli med på forestillingen "Korsets vei" i kirken.


(Arkivartikkel fra 06.03.1999)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse