annonse

Ja til XXL på Kjørbekk

BLIR REVET
BLIR REVET: BLIR REVET: Alfa Eiendom er klar til å rive bryggeriet og bygge nytt for storhandel. Foto: Tore Øyvind Moen (FOTO: TORE ØYVIND MOEN)

Sportskjeden XXL får ja til å drive butikk på Trio-eiendommen nederst i Kjørbekkdalen.

Tore Svarverud

Tirsdag fikk en søknad om dette et enstemmig ja fra Hovedutvalg for teknisk sektor (HOTS). De ga sitt ja som en dispensasjon fra reguleringsplanen.

De eneste politikerne som signaliserte skepsis var � se Gro Bakke (SV) og Harald Christiansen (Ap).

Facebook-knapp kommer her

Bygger nytt

Alfa Eiendom er nå eneeier av tomta. Deres ønske er å rive hele det eksisterende brusfabrikkbygget, og reise et moderne storhandelsbygg på 4.000 kvadratmeter.

Det blir ikke et tradisjonelt kjøpesenter med indre handlegate, men et bygg der alle butikkene får sin egen inngang utenfra.

Alfa Eiendom har nok leietakere til hele bygget. Men de vil ikke bygge før de har med seg også XXL. De to siste leietakerne er innenfor reguleringsbestemmelsene, men sport er det ikke.

Ellers til Down Town

Trusselen fra XXL er klar: De etablerer seg på Down Town i Porsgrunn om de ikke får bygge her.

Skien kommune er i gang med en analyse av storhandel, men da saken kom opp i HOTS tirsdag, ville ikke politikerne vente på den.

Nå gjenstår å få Fylkesmannen og fylkeskommunen med på planene. Derfra har det kommet forhåndsvarsel om en innsigelse på grunnlag av en snart åtte år gammel fylkesdelsplan for senterstruktur samt i Rikspolitiske retningslinjer for etablering av kjøpesentre.

Vel vitende om dette formulerte HOTS en erklæring om at denne dispensasjonen ikke vil være i strid med deres planer, og at Kjørbekk er ett av Skiens tre naturlige handelsområder, og at det ligger sentralt i bybåndet i Grenland.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse