annonse

Kan miste vei- midler til tunneler

BEKYMRET: BEKYMRET: Aksjonsleder Vidar Tellefsen er bekymret for midlene som er lovet til E18 gjennom Bamble. Her fra aksjonen i fjor høst. (Foto: )

Aksjonsleder Vidar Tellefsen frykter at pengene som er lovet til en sikrere E18 gjennom Bamble, blir brukt til tunnelene i Vestfold.

  • VIGDIS HELLA Vigdis.hella@varden.no

GRENLAND Ulykkesveien i Bamble har blitt lovet til sammen 80 millioner kroner i år og neste år. Men etter at tunnelene i Vestfold må sikres for rundt 200 millioner kroner, er Tellefsen redd midlene vil bli omprioritert.
- Jeg frykter sikringsarbeidene i Vestfold vil gå på bekostning av E18 i Bamble. Det er helt uakseptabelt, hvis denne veistrekningen settes på vent igjen. Dette har allerede vært trenert i mange år, sier aksjonslederen.

Aggressive bilister

Tellefsen tror i tillegg at de stengte tunnelene vil føre til mer aggressive bilister på ulykkesveien i Bamble.
- Køproblemene i Holmestrand vil forplante seg til E18 gjennom Bamble, og bilistene vil kjøre mer aggressivt. Det ser vi på med stor bekymring i sommermånedene, når folk fra Oslo skal kjøre fram og tilbake til hyttene sine på Sørlandet, sier han.
Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) vil neste uke utfordre samferdselsminister Liv Signe Navarsete på midlene som er lovet til strakstiltak i Bamble.
- Jeg er bekymret for at E18 i Bamble blir taperen igjen. Midlene er ikke vedtatt, men de rødgrønne partiene lovet å sette av 30 millioner kroner i det reviderte statsbudsjettet, og 50 millioner kroner neste år, sier Hoksrud.

Krisemidler

Stengte tunneler i Vestfold setter press på veiene også flere steder i Telemark, og fylkesutvalget vedtok onsdag et initiativ for å bevilge ekstraordinære midler til veistrekningene som nå får økt trafikk.
- Telemark fylkeskommune tar initiativ til et samarbeid med fylkeskommunene i Vestfold og Buskerud, hvor vi vil be Samferdselsdepartementet og Vegdirektoratet om krisemidler for å ruste opp avlastningsveiene. Dette er en dramatisk situasjon, ikke minst for myke trafikanter i Siljan, Hof, Hvittingfoss og Holmestrand. Veiene er i ferd med å kjøres i stykker, sier Jørund A. Ruud i Ap som fremmet forslaget.


(Arkivartikkel fra 13.04.2007)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse