annonse

Kraftig snøfall og sterk vind: Her er det kolonnekjøring

UVÆR:
UVÆR: Snø og sterk vind sørger for svært vanskelige føreforhold for trafikken over Haukelifjell. (Foto: Webkamera: Statens vegvesen)

Kraftig snøfall og sterk vind sørget for at det torsdag ettermiddag ble innført kolonnekjøring på E134 over Haukelifjell.

Martin Øyvang

Ifølge trafikkoperatør Arne Kleiv ved Vegtrafikksentralen er det et voldsomt uvær i området.

– Det er et kraftig snøfall der oppe og i tillegg er det sterk vind. Det blåser en god kuling på Haukelifjell nå, og vindstyrken i kastene er enda sterkere, sier Kleiv.

Kan bli langvarig

Kolonnekjøringen er nå innført på strekningen fra Liamyrane til Vågslidtunnelen. Når trafikken kan flyte som normalt er trafikkoperatøren usikker på.

– Værmeldingen er vel ikke så positiv. Det skal snø mye både i kveld, i natt og fredag morgen og formiddag. Sikkerheten er det viktigste, og kolonnekjøringen blir oppretthold til mannskapene mener det er trygt, sier Kleiv.

Glatte veier

Det er foreløpig ingen andre veier som er rammet av uværet.

– Vi har i hvert fall ikke fått inn noen meldinger om det, men det er selvsagt en del veier som er glatte. Så folk må fortsatt kjøre etter forholdene, sier Kleiv.

Stengt over vidda

Vegtrafikksentralen Vest melder ved 18-tiden torsdag at riksvei 7 over Hardangervidda er stengt for kjøretøy under 7.5 tonn.

Og at det er innført kolonnekjøring for kjøretøy over 7.5 tonn på grunn av uværr.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse