annonse

Krever at dommer går ut av Breivik-saken

behring breivik
behring breivik: Meddommer Thomas Indrebø i sal 250 i Oslo tinghus tirsdag morgen på andre dag av rettssaken der han står tiltalt for terrorangrepene i Oslo og på Utøya 22. juli 2011. (Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix)

Alle partene i Breivik-saken krever at en av meddommerne fratrer etter at det har kommet fram at han på Facebook krevde dødsstraff for Breivik.

  • Torbjørn Tungesvik Og Fredrik Nordahl

"Dødsstraff er det eneste rettferdige i denne saken!!!!!!!!!!" skrev meddommer Thomas Indrebø på Facebook 23. juli i fjor. I går satt han i rettssal 250 i Oslo tinghus og skulle værre én av dem som skal dømme Breivik for terrorhandlingene.

Facebook-knapp kommer her
 
- Meddommeren erkjenner selv at han har sagt dette, fortalte tingrettsdommr Wenche Elisabet Arntzen da retten ble satt mandag morgen.
 
Både aktor, forsvarer og bistandsadvokater fikk uttale seg om spørsmålet, og alle var enige om an dommeren er inhabil. Nå har reetten trukket seg tilbake for å behandle habilitetsspørsmålet. Men når alle parter er enige tyder alt på at meddommeren må vike plassen og en vara må settes inn.
 
Anders Behring Breivik ogjorde hilsen med knyttet hånd i væreet da han kom inn i retten i dag. Da det ble snakk om meddommerens uttalelse om dødstraff, flirte den terrortiltalte 33-åringen.

annonse