FLERE FÅR PLASS

FLERE FÅR PLASS: Det forteller opptaksansvarlig Mette Venheim ved Høgskolen i Telemark. FOTO: LENA BEATHE JAKOBSEN

Langt flere får studieplass i Telemark

2.336 søkere får nå tilbud om studieplass ved Høgskolen i Telemark. Det er mer enn 11 prosent flere enn i fjor.

- Det er gledelig å se at det er mange flere kvalifiserte søkere til lærerstudiene, sier Mette Venheim, opptaksansvarlig ved Høgskolen i Telemark, på nettsidene til høyskolen.

Etter at hovedopptaket for universitet og høyskoler er gjennomført, har 2.336 personer har fått tilbud om studieplass ved Høgskolen i Telemark. Det er 238 eller 11,4 prosent flere enn ved fjorårets opptak.

På landbasis er det sendt ut 79.404 tilbud om studieplass, noe som er 6,5 prosent flere enn i fjor.

Facebook-knapp kommer her

Flere på venteliste

Høyskolen har 77 ulike studietilbud innen grunnstudiene.

Bachelorstudiet i eiendomsmegling har så mange som 209 på venteliste. Lange ventelister er det også for de som ønsker å bli barnevernspedagog ved HiT (180), sykepleier (170) og vernepleier (124).

Men det er også flere ledige plasser igjen. Disse tilbys på Restetorget.no. Fra og med i morgen, fredag 20. juli, er det mulig å søke på disse plassene.

Flere kvalifisert for lærerutdanningen

Rekrutteringen til lærer- og førskolelærerutdanningene øker. 302 har fått tilbud til førskolelærerutdanningen som har tilbud både i Drammen, Porsgrunn og Notodden. Ifjor ble 256 tatt opp.

- Det er også en gledelig markert økning i rekrutteringen til lærerutdanningen for 5. til 10. klassetrinn i grunnskolen. Langt flere enn tidligere har de nødvendige 35 skolepoengene fra videregående skole samtidig som de oppfyller kravet til minst karakteren 3 i både matte og norsk, sier opptaksansvarlig ved Høgskolen i Telemark, Mette Venheim.

Solid oppgang for økonomistudiene

Økonomistudiene ved Høgskolen i Telemark har også i år en solid økning.

I tillegg til de 110 som har fått tilbud om studieplass på bachelorstudiet i eiendomsmegling, øker bachelorsstudiet i økonomi og administrasjon fra 90 i fjor til 147 nå ved årets hovedopptak.

Flere til inneniørutdanningene

Også ingeniørstudiene øker. Gjennom Samordna opptak er det nå sendt 87 studietilbud mot 56 i fjor. Her blir i tillegg en vesentlig del av studentene rekruttert via lokalt opptak. Dette gjelder blant annet opptak til y-veisstudiene der søkere med fagbrev fra videregående skole rekrutteres til ordinære ingeniørstudier.

De relativt nye, nettbaserte studietilbudene i historie og i norsk har slått godt an. Her er det samlet gitt 79 tilbud om studieplass mot 35 i fjor.

Nedgang for natur og miljø

For studiene innen natur og miljø er det derimot en en nedgang til 53 tilbud mot 89 i fjor.

Studietilbudene innen kunst, design og tradisjonskunst har stabil rekruttering. Der er det gitt 161 studietilbud i år mot 182 i fjor.

 

Delta i debatten!

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.
Les mer om våre regler og moderering.