annonse

Lastebil med tre tonn flytende sprengstoff ble rygget på

47 husstander ble evakuert og Klovholtvegen ble stengt en drøy time da en lastebil med tre tonn flytende sprengstoff måtte berges etter et trafikkuhell.

Martin Øyvang

Politiet fikk onsdag ettermiddag melding om et trafikkuhell på et anleggsområde i Fjærekilen.

– Det var en borerigg som rygget inn i en lastebil. Lastebilen, som var lastet med tre tonn nitrat, eller flytende sprengstoff om du vil, fikk en lekkasje, sier operasjonsleder Lene Nordbø i Sør-Øst politidistrikt.

Skadene på lastebilen ble såpass omfattende at den må berges.

47 hus evakuert

I den forbindelse vil alle hus langs fylkesvei 51 i én kilometers avstand fra anleggsområdet bli evakuert. Bergingen er satt til klokken 15.30 onsdag ettermiddag, og fylkesvei 51 vil bli helt stengt mens bergingsarbeidet pågår.

– Det er svært brennbart stoff vi har med å gjøre, så derfor har totalt 47 husstander, som ligger innenfor den nevnte radiusen, fått beskjed om evakuering enten fra oss eller kommunens egne varslingssystemer. Rett og slett for å være på den sikre siden. Det blir forhåpentligvis en kortvarig evakuering, sier Nordbø.

Åpnet etter én time

Cirka klokken 16.30 opplyste Vegtrafikksentralen at lastebilen er berget og at Klovholtveien er åpnet igjen for normal trafikk.

Få minutter senere opplyste politiet at evakueringen av området opphører.

Ingen personer ble skadet i uhellet.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse
annonse
annonse

annonse