annonse

Mann (39) ruset på sovjetisk kosmonaut-dop vinglet rundt med bil

TOK DETTE
TOK DETTE: 39-åringen hevder han har tatt det sovjetiske kosmonaut-dopet Fenibut.
Fenibut

Sjåføren kjørte så vinglete at folk skjønte han kjørte i rus. Han skal ha vært ruset på sovjetisk kosmonaut-dop.

Jon-Inge Hansen

39-åringen hevder selv han har tatt Fenibut. Det er et sovjetisk-produsert legemiddel, lagd for kosmonauter på 60-tallet. Fenibut finnes fortsatt i Russland og Litauen, og brukes blant annet mot angst. Kosmonautene på  den sovjetiske romraketten Apollo-Sojuz hadde med seg fenibut på sin ferd ut i rommet. I dag brukes det blant annet som doping av kroppsbyggere, og kan bestilles lett på nett.

Flere ringte

Flere ringte politiet etter å ha sett bilen vingle rundt i Porsgrunn og Bamble.

– Bamble kl 10.44 stoppet politiet en 39 år gammel mann fra Porsgrunn som mistenkes for å ha kjørt bil i narkorus. Det var mange som ringte til politiet og varslet om at han kjørte urytmisk og vinglete både i Porsgrunn og Bamble. Han ble stoppet i nærheten av Sundby, tvitrer politiet.

– Flere beskrev at han kjørt med urytmisk hastighet, og vinglet over i motsatt kjørebane. I følge vitner skal det  ha vært like før han har kollidert med møtende trafikk, sier operasjonsleder Vidar Aaltvedt.

Kjørte lenge

Den 39 år gamle manne har vært ute og kjørt i rus i over to timer før han ble stoppet av politiet.

Første observasjon politiet fikk var på Heistad, klokken 09.25. Da skal han i følge melder allerede ha kjørte en times tid rundt i området.

Litt over klokken ti ble han observert i rundkjøringen ved Hovengasenteret, og deretter kjørte han ut til Bamble. Der parkerte han bilen, og ble pågrepet av politiet.

– Han har erkjent at han har tatt et narkotisk stoff, og ikke burde kjørt bil, sier Aaltvedt.

Politiet har tatt utvidet blodprøve. Mannen ble fratatt lappen på stedet. 

annonse