OPPRYDDING: Egil Svarstad som nå har kjøpt Dalene-tomta mener at første prioritet er å raskt få ryddet tomta. (FOTO: FREDRIK PEDERSEN)

Mener Dalene-tomta egner seg bra for boliger

Egil Svarstad fra Porsgrunn har kjøpt nedbrente Dalene gartneri. Nå vil han få ryddet tomta raskest mulig.

– Jeg la inn et bud og fikk det godkjent. Så det stemmer at jeg har kjøpt tomta, sier Svarstad.

Facebook-knapp kommer her

På tomta står fortsatt ruinene etter det nedbrente gartneriet, og Svarstad mener at det nå blir viktig å få fortgang i ryddeprosessen.

– I første rekke må vi få ryddet opp på tomta, sier Svarstad før han legger til:

– Søkndader har blitt skrevet og vi må ha en del tillatelser på plass før vi kan sette i gang. Men det er mye som må kastes. Papirene blir levert til Skien kommune før helga, og vi håper det blir fortgang i prosessen, sier Svarstad.

Nye boliger?

Svarstad sier til PD at det er boligbygging han har i tankene, men det er mye saksbehandling og formalia før han kommer så langt. Overfor Varden bekrefter Svarstad disse planene.

– Tomta ligger i et ypperlig boområde, med nærhet til skole, barnehage og med gode solforhold når været tillater det. Samtidig så er tomta en del av kommunens arealplan og vi må samarbeide med kommunen, sier Svarstad som i første omgang prioriterer ryddeprosessen.

– Jeg tror at kommunen er like innstilt som oss på å få en kort behandlingstid. Området ser ikke bra ut slik det er nå. Vi må få ryddet det slik at både mennesker og dyr kan ferdes der igjen, sier Svarstad.

LES OGSÅ:

 

Jobb lokalt (220)