annonse

Mistenkt for kobbertyveri på Tinnosbanen

REVET NED: REVET NED: Innsatsleder i politiet, Olav Stene, beskuer kobberledningen som er revet ned på Tinnosbanen. FOTO: KJELL AULIE (Foto: KJELL AULIE)

To menn og en kvinne ble pågrepet i Gransherad ved halv ni tiden i dag, mistenkt for tyveri av kjøreledning på Tinnosbanen.

  • Kjell Aulie

Det var tips fra publikum som førte til aksjonen fra politiets side. Da to patruljer kom fram til det aktuelle stedet, lå tre personer og sov i en bil litt inne i et skogholt. Pågripelsen var udramatisk.

Flere hundre meter

I bilen fant politiet utstyr som er forenlig med at de tre personene har hatt befatning med kobberledninger. Ved å gå over en hengebru over Tinnelva, kom politifolkene og vitnene fram til jernbanen der flere hundre meter kobberledning var klippet ned og nærmest var klar for avhenting. En tremast var skåret ned slik at det skulle bli lettere tilgang til kjøreledningen.

Kjenninger

– Mye kan tyde på at kobberledningen skulle hentes ut i dag, opplyser politiets innsatsleder på stedet, Olav Stene til Varden.
Samtlige av de pågrepne er kjenninger av politiet og vil bli avhørt utover dagen. Tyveri av kjøreledning fra den midlertidig fredete Tinnosbanen har vært et stort problem. Det er svært kostbart å henge opp ny, mens tyvene får godt betalt for kobberet.


(Arkivartikkel fra 01.10.2008)
annonse