annonse

Monica trodde hun hadde sjekket alt

VÅKNET AV ALARMEN
VÅKNET AV ALARMEN: Monica Renate Kleven-Løwe er sjeleglad for at hun hadde utstyret i orden da det begynte å brenne i huset hennes lørdag morgen.Begge (Foto: Joakim Enger)

Monica Renate Kleven-Løwe var helt sikker på at hun hadde blåst ut alle lysene i boligen fredag kveld. Der tok hun feil.

Nils Skumsvoll

Lørdag morgen ble hun nemlig smertelig klar over at hun hadde hoppet over et stearinlys.

Sjekket nøye

Fredag kveld hadde hun invitert middagsgjester til huset sitt på Osebakken. Mann og barn var sent bort på overnattingsbesøk, så mor kunne feire bursdag med gode venner.

Hun tente lys både her og der, både inne og ute. Da kvelden var over passet hun på å blåse ut alle lysene. Trodde hun.

– Jeg var slett ikke full eller noe slikt, jeg hadde drukket lite. Jeg har en pappa som har jobbet mange år med brannsikkerhet, og tror jeg er ganske nøye med å blåse ut lysene, forteller hun til Varden.

Hun la seg til å sove, men grytidlig lørdag morgen ble freden brutt.

– Det ulte i brannalarmen, og en stemme fra vekterselskapet over høyttaleren som følger med alarmsystemet vårt sa klart fra at det var utløst en brannalarm i huset. Da jeg kom til toppen av trappa så jeg flammene i første etasje, og ble temmelig stressa, forteller huseieren.

Prøvde alt

Hun stormet ned. Fant fram brannslukkingsapparatet, men fikk ikke ut splinten. Hun forsøkte å løfte bort kassa kubbelyset som hadde utløst brannen sto plassert i, men denne revnet straks og gjorde situasjonen enda farligere. Hun hentet et forkle, men skjønte i tide at det bare ville gjøre vondt verre.

– Det boblet i treverket. Heldigvis ga jeg brannslukkingsapparatet en ny sjanse, og fikk til slutt splinten ut. Først da klarte jeg å slukke. Det tok kanskje ikke så lang tid, men det føltes som en evighet når man sto der, fortsetter hun.

Vaktselskapet ringte både Monica og mannen flere ganger, som forsikret dem om at brannen nå var slukket.

Like etter mente hun imidlertid å høre mistenkelige lyder, og fryktet ulmebrann under gulvet.

– Da ringte jeg brannvesenet, som kom raskt til stedet og konstaterte at det tross alt hadde gått bra.

Advarer andre

Hun velger å dele historien for å advare andre.

– Det er så lett å slurve med utstyret. Glemme batterier i brannalarmen og droppe kontrollen av brannslukkingsapparatet. Jeg håper denne historien kan føre til at flere husker å oppgradere utstyret sitt. Hadde det ikke vært for at alarmen gikk, er det slett ikke sikkert jeg kunne fortalt noe som helst, sier hun alvorlig.

Lørdag fortalte hun historien på Facebook-siden sin for å advare andre.

Brannen medførte kun materielle skader i huset. Kjedelig, men mindre viktig i den store sammenhengen, mener hun.

– Gulvet må byttes, men det lever vi fint med. Det viktigste er at det gikk bra. Ingen ble skadet.

Telemark politidistrikt meldte om hendelsen lørdag morgen, noe som også ble

LES OGSÅ:

annonse
annonse
annonse

annonse