annonse

Nå skal Telemarks beste industrifoto kåres

TA bilder
TA bilder: Prosjektleder Birgitta Gulla Løken, prosjektansvarlig Irene Siljan Vestby og forretningsutvikler Gard Madsen i Herøya industripark inviterer til industri-foto konkurranse. (Foto: Tore Øyvind Moen)
RÅSTOFF
RÅSTOFF: Ta bilder som viser råstoff som her fra Norcems gruver. Arkiv (Foto: Norcem)
PRODUKSJON
PRODUKSJON: Produksjonsbilder kan bli spektakulære som her fra Eramets smelteverk. Arkiv (Foto: Ragnhild Johansen)
TRANSPORT
TRANSPORT: Få transporter av industriproduktene fra Grenland er så store som Pipelifes rørleveranser. Arkiv (Foto: Pipelife)
BRUK
BRUK: Påfyllingslokkene for AdBlue finner vi på stort sett alle tyngre kjøretøy. Arkiv (Foto: Mercedes-Benz)

I fire uker framover kan alle delta i konkurransen om de beste industribildene i fylket.

Tore Øyvind Moen

Kommunikasjonsprosjektet «Powered by Grenland» og Varden inviterer til fotokonkurranse for å vise fram lokal industri og produkter de leverer.

Vær stolt av fylkets industri

– Vi vil at innbyggerne i fylket skal være stolte av jobben sin, produktene, kollegene, bransjen og fylket, forteller Irene Siljan Vestby, prosjektansvarlig i Powered by Grenland og leder av industrinettverkene Telemark Offshore, IndustriClusteret Grenland og Teknologinettverk Telemark.

Prosjektleder Birgitte Gulla Løken i Powered by Grenland slår fast at industrien i Telemark har store ringvirkninger.

– Vi tar gjerne imot bilder i alle varianter bare de på en eller annen måte er knyttet til industrien vår. Praxair-vogntogene frakter kullsyre til mineralvannprodusenter i hele Norden, forteller hun som et eksempel.

Powered by Grenland skal vise fram det nye Grenland og resten av fylket som framoverlent og med høyteknologisk og grønn industri.

Stort produktspekter

Ifølge SSB-tall omsatte industrien i Telemark for over 37 milliarder kroner i 2015 og hadde 8.646 ansatte.

– For mange av disse er hver dag en deltakelse i et slags verdensmesterskap innen bransjen, sier Gard Madsen fra Herøya Industripark. Yara gjødsel når «hele verden» og likeså med Ineos plastprodukter. På Manhattan finner vi sement fra Norcem.

Av de nære ting er hjortetakksaltet i de gule boksene i butikken laget på Herøya, Adblue som brukes som utslippsreduserende tilsetning for tungtransport kommer fra samme sted. Forskningssenteret der har 350 ansatte med Statoil som største aktør.

Industrien i fylket er mer enn det som ligger rundt Grenlandsfjordene og til konkurransen er bilder relatert til industri andre steder i fylket like velkomment.

Hver uke framover skal det kåres en ukevinner som får et gavekort på 1.000 kroner fra Herkules kjøpesenter. Juryen består av prosjektledelsen og en fotograf fra Varden.

Det er enkelt å delta. Tar man bilder til bruk i sosiale media kan man bruke #poweredbygrenland eller sende inn til gulla@poweredbygrenland.no.

Detaljerte konkurranseregler finnes på nettsiden til Powered by Grenland

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.


annonse

annonse

annonse


annonse

annonse