annonse

«Noe svineri av en annen verden»

DØRER
DØRER: Disse dørene har blitt dumpet ved turstiene på Skyervegen. (ALLE FOTO: FREDRIK PEDERSEN)
CAMPING
CAMPING: Denne campingvogna er plassert på parkeringsplassen ved Telemark museum i Brekkeparken.
PLANKER
PLANKER: En stor mengde materialer har blitt dumpet i skogkanten ved Skyervegen.
ADVARSEL
ADVARSEL: Beskjeden er klar og tydelig, men noen bryr seg tydeligvis ikke.
SKROT
SKROT: Litt av hvert blir kastet.
VASKEMASKIN
VASKEMASKIN: Denne vaskemaskinen ble dumpet på parkeringsplassen til Telemark museum i Brekkeparken. Ikke akkurat en museumsgjenstand. Men mandag kveld var den fjernet.
søppel skyervegen og brekkeparken
søppel skyervegen og brekkeparken:

Flere naturnære steder i Telemark blir brukt som søppelfylling.

Martin Øyvang

Ved Skyervegen i Skien har det den siste tiden blitt dumpet dører, hengere og annet søppel. Miljøkoordinator i Telemark politidistrikt, Bjørn Sørlie reagerer sterkt.

Facebook-knapp kommer her

- Dette er noe svineri av en annen verden. Søppelet skaper som regel noe forferdelig griseri, og dette er utrolig unødvendig, sier miljøkoordinator i Telemark politidistrikt Bjørn Sørlie.

Hvem som har brukt naturen som søppelplass er ofte vanskelig å finne ut av, men miljøkoordinatoren sier at man ofte leter blant søppelet etter spor.

- Vi leter etter lapper med navn som kan ha blitt kastet blant søppelet. Så sant vi kan spore den opp, så får de saftige bøter. Og det er vel fortjent, sier Sørlie som også kan avsløre at miljøsyndere som har blitt avslørt tidligere i år innen kort tid vil få kraftige bøter.

100-150 kroner

Han er oppgitt over at søppelet blir kastet i naturen, når det er svært enkelt og billig å gjøre det på den riktige måten.

- Jeg skjønner ikke hvorfor folk ikke bare kan kjøre det opp til Rødmyr eller andre avfallsanlegg for å kvitte seg på på den riktige måten. Det koster vel ikke mer enn 100-150 kroner. Helt ubegripelig. Jeg vet at mange synes at dette er veldig trist, og vi tar imot tips med takk, sier Sørlie.

- Blir ikke akkurat veldig «happy»

Også parkeringsplassen ved Telemark museum ved Brekkeparken har den siste tiden blitt brukt som søppelplass, og blant annet en vaskemaskin og en campingvogn har blitt hensatt på stedet. Da Varden tar kontakt mandag formiddag er dette helt ukjent for museumsledelsen.

- Nei, det kjenner jeg ikke til. Verken til søppel eller campingvogn. Jeg blir ikke akkurat veldig happy for å høre dette, sier museumsdirektør Lene Walle ved Telemark museum.

Raskt ryddet bort

Hun sier at de nettopp har vært i møte med kommunen for å avtale parkering på plassen i museets sesong. At folk kaster søppel på parkeringsplassen har hun ingenting til overs for.

- Vi har en avtale med kommunen, slik at de disponerer parkeringsplassen en del av vinterhalvåret. Nå starter vår sesong, og da er det vi som i hovedsak skal bruke den. Det settes opp lapper om at denne parkeringsplassen er for museets gjester, men det er tydeligvis ikke alle som respekterer dette. Det er veldig synd at plassen blir brukt som en søppelplass, sier Walle som lover at søppelet skal ryddes bort.

- Søppelet er i hvert fall ikke vårt. Men det er vårt ansvar å holde det ryddig, så dette må vi ordne opp i, sier Walle.

Og museumsledelsen tok tydeligvis saken på alvor, for mandag kveld var parkeringsplassen tømt for søppel. Med ett unntak: campingvogna.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse