TRE PÅ RAD

TRE PÅ RAD: Senterleder Ronny Sundvall viser lokalet hvor den nye kjeden Burgy skal starte opp. Til venstre for spisestedet kommer Fattigmann og Mr. Wok på rekke og rad. (FOTO: VENDY BERG HEGLE)

Ny kjede etablerer seg på Herkules

Spisestedet Burgy blir en del av det nye spiseområdet på Herkules, og trenger mellom 15 og 20 nye medarbeidere.

SNART KLART

SNART KLART: Etter ett år med utvidelse av kjøpesenteret, gleder senterleder Ronny Sundvall seg til åpningen midten av april. (FOTO: VENDY BERG HEGLE)

Når «Nye Herkules» står klart i løpet av våren får shoppeglade Telemarkinger en såkalt «food court» å hente inn energien på: Tre nye spisesteder side om side, med over 240  felles sitteplasser.

Facebook-knapp kommer her

- Det blir en mini food court. Poenget er at restaurantene er samlet og har et felles spiseområde. Det er utbredt i Europa, og blir trolig mer og mer vanlig i Norge også. Nå får vi en liten smak av Europa i Grenland, sier senterleder på Herkules, Ronny Sundvall.

Kulinarisk burger

Varden har tidligere omtalt at to av disse spisestedene er Mr. Wok og Fattigmann. Den tredje er den nye kjeden Burgy, som fra før kun finnes i Trondheim.

- Konseptet til Burgy-kjeden er at vi skal ha fersk og smakfull mat og en bred meny, sier kjededirektør for Burgy i Norgesgruppen, Geir Thomas Fossum, og nevner burgere, wraps, sandwicher, salater, desserter og smoothies som en del av menyen.

Selv om navnet «Burgy» kan gi assosiasjoner til fastfoodkjedene McDonalds og Bergbys, mener Fossum at Burgy skiller seg fra dem.

- Rettene er utviklet i samarbeid med Kulinarisk Akademi, og de har valgt ut høykvalitets råvarer til dem. Maten er fersk og nylaget, og blir ikke bunket opp, sier han.

Nye arbeidsplasser

Fossum regner med at spisestedet vil være klart til åpning i løpet av mai måned. Nå søker de etter daglig leder, og flere medarbeidere.

- Vi er inne i en prosess nå, og trenger mellom 15 og 20 nye ansatte som skal jobbe både på kjøkken og i front hos kunden, sier Fossum, og sier han ser fram til åpningen.

- Vi gleder oss veldig. Vi satser på kjøpesentere, og Herkules er et spennende regionssenter med mye folk, sier han.

Lounge og kaffebar

I tillegg til det nye spiseområdet, opplyser Sundvall at det også kommer en lounge like i nærheten, hvor trette føtter kan ta seg en hvil. I Fattigmanns nåværende lokaler kommer den nye kaffebaren. Senterlederen satser på åpning i midten av april.

- 18. april blir det åpning av i hvertfall ett av spisestedene og spiseområdet, så åpner de andre på løpende bånd. I løpet av mai vil nok det meste være gjort, sier han.

LES OGSÅ:

 

Jobb lokalt (213)