annonse

Odd-spillernes fly måtte returnere til � lesund

tweet
tweet:

Trafikken på Oslo lufthavn sto stille i en time mandag morgen på grunn av kraftig snøvær. Odd-spillernes fly måtte snu og returnere til � lesund.

  • NTB Og Martin Øyvang

Klokken 6.45 mandag morgen begynte det å snø kraftig på Gardermoen. Flytrafikken ble stanset klokken 7. En time senere var den i gang igjen, og mannskapene var i gang med å brøyte de to rullebanene. Flere fly ble omdirigert mens Oslo Lufthavn var stengt.

Facebook-knapp kommer her

Ett av disse var flyet til noen av Odd-spillerne, som skulle fly fra � lesund flyplass, Vigra, til Oslo.

Herolind Shala la ut følgende melding på twitter:

«Etter å ha flydd en halvtime sier piloten at vi må snu og lande i � lesund igjen pga for lite drivstoff. #katastrofe»

Fikk ikke landingstillatelse

Morten Rønningen i Odd har snakket med spillerne, og opplyser at situasjonen ikke var like dramatisk som først antatt.

– De var 10 minutter unna Gardermoen da flyet ikke fikk landingstillatelse på grunn av snøværet. Det skal da ha blitt opplyst at man ville returnere til � lesund siden flyet ikke hadde nok drivstoff til å holde seg oppe i lufta i lang tid, sier Rønningen.

Spillerne som reiste med dette flyet var Andreas Lie, Paul Oddo, Adem Güven, Mattias Andersson, Niklas Gunnarsson og Herolind Shala. Altså de som startet på benken under gårsdagens kamp mot � lesund. De skal etter planen spille kamp for Odd 2 borte mot Flekkerøy i Kristiansand klokken 18 i dag.

– Skaper utfordringer

Flyet skal nå være igjen være i lufta, og det samme gjelder flyet med resten av Odd-spillerne.

– Ja, de skal være på vei nedover og også flyet hvor de andre spillerne reiser med skal nå være på vei. Det ble litt forsinkelser for alle, og spesielt for de som skal spille kamp senere i dag skaper det noen ekstra utfordringer. Derfor er det litt hektisk aktivitet her nå for å få på plass all logistikk, sier Rønningen.

Store forsinkelser

Det er ventet at snøkaoset på Gardermoen vil skape forsinkelser utover dagen.

– Passasjerer må regne med store forsinkelser på enkelte avganger utover dagen, sier pressevakt Knut Holen ved Oslo lufthavn til VG.

På sine nettsider opplyser OSL at passasjerer må kontakte sine flyselskaper for informasjon.
Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS Norge opplyser til Dagbladetat det i morgentimene er forsinkelser på opptil en time.

– Vi regner med at flyene er i rute igjen i løpet av noen timer, sier Johansen.

Norwegian melder også at snøværet gir konsekvenser for selskapets avganger utover dagen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse