annonse

Påskedagen er spesiell

TIL SKIEN KIRKE: TIL SKIEN KIRKE: Kristin, Emilie og Jon Olav Bjervamoen hadde lagt turen til Skien kirke første påskedag. De synes påskedagen er spesiell og at den skal oppleves i en spesiell kirke. (Foto: )

Familien Bjervamoen var blant de drøyt 200 som var i festgudstjeneste i Skien kirke 1. påskedag. Vanligvis tilhører de en annen menighet, men på denne spesielle dagen valgte de Skien kirke.

  • DAG RUNE PEDERSEN

SKIEN- Påske og kirke er viktig for oss. Og første påskedag er det blitt en fast tradisjon å gå i Skien kirke, sier familien. Til daglig hører de hjemme i Betanien. Men på spesielle dager bruker de Skien kirke.
- Det kan nesten ikke kalles en kirke. Det er mer å regne som en katedral. Det blir noe ekstra mektig her, sier pappa Jon Olav og mamma Kristin.

Litt lite folk

Familien synes det var litt lite folk i kirken på en høytidsdag som første påskedag. Litt over 200 mennesker i en kirke som Skien kirke gir ikke følelsen av at det er stappfullt. Det ser faktisk ganske glissent ut.
- Det er kanskje litt skuffende at det ikke er flere her. Men jeg tror at det er mange som bruker andre kirker her i distriktet også, sier Jon Olav.

Viktig for barna

Kristin Bjervamoen peker på hensynet til barna når hun begrunner valget av kirke på første påskedag. Hun synes det er viktig at de får oppleve en så storslått kirke på en så viktig dag i kristendommen.
- Som vi sa tidligere så er det noe ekstra mektig og høystemt her i Skien kirke. Det er viktig at barna får oppleve dette på en dag som dette, mener hun.


(Arkivartikkel fra 10.04.2007)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse