AMBISJONER

AMBISJONER: AUF-leder Eskil Pedersens vei til Løvebakken har vært brolagt med heftig debatt, kritikk og oppmerksomhet. Selv har han valgt å stå på sidelinjen i debatt, men svarer nå på de mange spørsmålene og forteller om sine og Telemarks ambisjoner. FOTO: JOAKIM S. ENGER

Pedersen snakker ut om Ap-bråket

Eskil Pedersen bryter stillheten: Blir han valgt inn på Stortinget, flytter han hjem og gir seg i AUF.

Tre unge Ap-menn har ført til en av de mest omfattende og opprivende debattene om en stortingsliste noensinne i Telemark.

På sidelinjen står Sven Tore Løkslid fra Hjartdal og Christian Tynning Bjørnø fra Porsgrunn. I sentrum for debatten: Eskil Pedersen. AUF-lederen har gjort nominasjonen til en rikssak.

Facebook-knapp kommer her

Vil prioritere Telemark

Flere har påpekt at det kan være problematisk å kombinere rollen som AUF-leder og stortingsrepresentant for Telemark. Ingen har tidligere hatt disse to vervene samtidig. Selv er Pedersen forberedt på ett år uten ferie, forteller han i dagens Varden.

– Det er snakk om ett år, fra oktober 2013, når Stortinget settes, til oktober 2014, til AUFs landsmøte. Det er overhodet ikke aktuelt å være leder i AUF lenger enn dette. Man sitter vanligvis i fire år. Det er snakk om ett år. Mitt svar er at det kommer til å bli et hektisk år. Jeg må jobbe veldig mye. Jeg må være mye i Telemark i helgene og på kveldene. Jeg tror ikke jeg skal ta sikte på mye ferie, sier 28-åringen.

Han mener mange av sakene er «grenseoverskridende» og er ikke bekymret for at AUFs og Aps politikk, som kan være forskjellig, kolliderer. Det har han tatt høyde for.

– � være folkevalgt er et ansvar som er så viktig at jeg ikke kan sette min jobb med å representere Telemark til side. Heller ikke dette året. Da får vi finne ordninger på det. Vi har diskutert i AUF hvordan vi eventuelt skal håndtere dette, hvis slike saker skulle oppstå.

– Jeg flytter hjem

Det var Skien arbeidersamfunn som først presset på. Pedersen sa ja. I kolonnen for partilag dukket dermed «Porsgrunn» opp. Men medlemmene i Porsgrunn Arbeiderparti vil ha Pedersen på femteplass. To tredjedeler vil ha heller ha Christian Tynning Bjørnø på tredjeplass.

Det første, ordentlige svaret på hvem Telemark Ap vil ha inn, etter Terje Lien Aasland og Lene Vågslid, kommer på nominasjonsmøtet 24. november. Fasiten får vi mandag 9. september 2013.

– Blir jeg valgt inn på Stortinget, har jeg tenkt til å kjøpe bolig. Jeg har allerede vært inne på Finn.no og kikket på hus og leiligheter og begynt å drømme og tenke på det. Jeg flytter selvfølgelig hjem. Det ser jeg veldig fram til å gjøre.

– Du flytter hjem til Porsgrunn?

– Jeg flytter hjem. Definitivt.

LES OGS� :

LEDER: Nå bør han trekke seg

 

Delta i debatten!

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.
Les mer om våre regler og moderering.