annonse

Pia Josefine (12) fikk drømmetur med luftballong

Tirsdag 22. januar 2013 er en dato 12 år gamle Pia Josefine Top fra Gulset ikke kommer til å glemme med det første. Hun fikk nemlig bli med Steffen Steffensen og hans luftballong på en flytur over Skien. Og reisen startet i skolegården.

Martin Øyvang

Top går i klasse 7B på Stigeråsen skole, og før jul deltok hun i Skien kommunes julekortkonkurranse sammen med andre skolebarn i kommunen.

Facebook-knapp kommer her

I den konkurransen gikk hun helt til topps, etter at hun tegnet et flott kort med både Skien rådhus, Skien kirke, kanalbåten Victoria og Henrik Ibsen. I tillegg fikk hun også plass til luftballongen til Steffen Steffensen.

- Tegningen var kanonbra

Dette syntes luftballongentusiasten var så moro at han inviterte 12-åringen med på en flytur over Skien med ballongen.

- Jeg synes tegningen var kanonbra. Temaet var vel å tegne hva som er viktig i Skien, og så tegnet hun meg og ballongen min. Det synes jeg var kjempestas, og jeg tok kontakt med skolen slik at Pia Josefine kunne bli med en tur med luftballongen, sier Steffen Steffensen.

Spent før avreise

Tirsdag formiddag fyrte han opp luftballongen i skolegården på Stigeråsen, og det var en tydelig spent 12-åringen Varden snakket med før avreise.

- Det ser litt skummelt ut, og jeg er litt spent. Men det blir sikkert kjempemoro, sa Pia Josefine før avreise.

- Luftballongen passet inn

Hun sier at grunnen til at hun tegnet luftballongen inn på julekortet, var at den passet inn og at hun synes den er en viktig del av Skien.

- Jeg tegna himmelen over Skien, og så synes jeg himmelen ble litt alene. Da tegnet jeg luftballongen for den har jeg sett mange ganger, sier Pia Josefine som tirsdag hadde med seg en ny tegning av luftballongen som hun ga til Steffensen.

Høydeskrekk

På tirsdagens flytur fikk hun med seg både mamma og pappa. De var også tydelig spente før avreise.

- Jeg grugleder meg litt, sier mamma Regina Selmer Top som la til at også datteren var spent før den store opplevelsen.

- Jeg gleder meg som en unge. Egentlig er jeg med fordi kona har høydeskrekk, men det er ikke feil med en tur med luftballong. Det er nok en "once in a lifetime"-opplevelse, sier pappa Arvid Top.

Misunnelige medelever

Mens luftballongen ble klargjort ble skoleplassen fylt opp av forventningsfulle elever ved skolen, og mange skulle gjerne byttet plass med Pia Josefine.

- Vi er litt misunnelige. Det blir sikkert kjempemoro, sa flere av elevene til Varden.

Landet i Brekkeparken

Til stor jubel fra elever og lærere tok luftballongen av fra skolen med de fire reisende oppi kurven.

I en drøy time fløy de over Skien by i retning Gjerpensdalen, som var den planlagte endestasjonen. På grunn av vinden kom man aldri så langt, men isteden landet de kontrollert i Brekkeparken.

- Kult og morsomt

Det var en tydelig fornøyd 12-åring som steg ut av kurven.

- Det var kult og morsomt å se bygninger og steder som jeg kjente igjen. Det var spesielt å se byen fra lufta, sier Pia Josefine, som gleder seg til å fortelle medelevene om turen.

- Det er nok mange som har lyst til å høre om hvordan det var. Jeg kommer til å huske dette lenge, sier 12-åringen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse