annonse

Politiet lurt av to falske meldinger

STORE RESSURSER: STORE RESSURSER: To falske meldinger førte til at politiet brukte enorme ressurser i jakten på innbruddstyvene. Foto: Bjørn Harry Schønhaug (Foto: Bjørn Harry Schønhaug)

Det startet som et "vanlig innbrudd", men falske meldinger utløste en storstilt væpnet aksjon i to fylker.

  • OLAV BØE

PORSGRUNNPolitiet mener en 26 år gammel mann fra Porsgrunn sto bak falske meldinger i forbindelse med det som opprinnelig var et "ordinært innbrudd". To ganger ringte han inn meldinger til politiets nødsentral like etter innbruddet. Første meldingen gikk på at en mann var truet med våpen på Langangsbrua, den andre meldingen fortalte at en desperat mann hadde truet til seg en båt ved Helgeroa.
Politiet mener nå at disse meldingene var falske. Blant annet hørte ikke politiet mer fra verken mannen som skulle ha blitt truet eller fra mannen som skulle blitt frarøvet båten sin.
En 26 år gammel mann fra Porsgrunn ble i går ettermiddag innbrakt av politiet i Telemark til avhør i forbindelse med de falske meldingene. Etter avhør ble han siktet for begge de falske meldingene, og deretter løslatt.

Paragraf 166

Politiadvokat Odd Skei Kostveit ved Telemark politidistrikt forklarer saken for Varden:
- Porsgrunnsmannen, som er kjent for politiet fra før for forhold som ikke likner dette, er siktet etter paragraf 166 i straffeloven for å ha gitt falske meldinger til politiet. Vi ser meget alvorlig på det som skjedde med tanke på de betydelige ressurser dette bandt opp.
I paragraf 166 heter det at den som forbryter seg mot denne kan straffes med bøter eller fengsel inntil to år. Men Skei Kostveit sier det vanlige er en kortere ubetinget fengselsstraff for slike forhold. Noe erstatningskrav mot mannen ser han ikke som sannsynlig i dag.

Nekter

Skei Kostveit sier mannen nekter for å ha noe med de to falske meldingene å gjøre. Han ble løslatt etter avhør. Politiadvokaten vil ikke gå i detalj, men Varden forstår at det blant annet er sporing av innringingen som gjorde at politiet fant fram til 26-åringen. Saken skal nå etterforskes videre.
I vinter ble det ringt inn en falsk melding om en stygg bilulykke i Siljan. Meldingen førte også den gang til at store styrker rykket ut, deriblant ambulanse og brannvesen. Men politiet mener det ikke er noen sammenheng mellom de to sakene.
Verken den ettersøkte svenske Volvoen, eller de to tyvene, var funnet sent i går kveld.


(Arkivartikkel fra 11.04.2007)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse