annonse

Politifolk vil ha action i byene

Politi
Politi:

Unge politifolk vil helst jobbe i større byer. I distriktene er politimangelen stor, og i Nordland vurderes det om mannskap må beordres til bygdene.

Det har lenge vært mangel på politifolk mange steder i Nord-Norge og på Vestlandet. Ingenting tyder på at dette kommer til å bedre seg av seg selv, skriver Nationen.
– Det har over lang tid vært stor interesse fra de fleste nyutdannede fra Politihøgskolen om å søke seg til større tjenestesteder, sier assisterende politidirektør Vidar Refvik til avisen.
 

Han legger til at det i de siste årene dermed har vært god søknad til eksempelvis Oslo politidistrikt. Nyutdannede står fritt til å søke jobber der de vil i landet etter endt utdannelse.
– Det er imidlertid hjemmel i politiloven til å beordre den som allerede er ansatt i politiet, noe man benytter seg av fra tid til annen, sier Refvik.
 

Særlig i distriktene i Nordland merkes det nå godt at det er storbyer og sentrale steder som nye politibetjenter helst foretrekker. I øyeblikket er hele 23 stillinger i fylket ubesatt. I hele Nord-Norge står 33 stillinger ubesatt.
Assisterende rektor Nina Skarpenes ved Politihøgskolen forteller at mange av studentene er opptatt av å komme seg til byene der de kan oppleve mer spenning
– Politistudenter er som ungdom flest. De søker seg gjerne dit hvor de tror det er spennende å jobbe, sier Skarpenes. (©NTB)

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse