etterforskere kirkebrannen Østre Porsgrunn kirke

etterforskere kirkebrannen Østre Porsgrunn kirke: Her er etterforskerne på plass kort tid etter brannen. Men det tok alt for lang tid å få saken for retten, ifølge Nedre Telemark tingrett. FOTO: FREDRIK PEDERSEN

Refser politiet for sommel

Tingretten mener det burde gått raskere å ha fått kirkebrannsaken fram for retten.

Nedre Telemark tingrett er kritisk til tiden politiet har brukt på å etterforske brannen på Østre Porsgrunn kirke natt til 11. april 2011.

De mener det har tatt for lang tid fra hendelsen fant sted til rettsaken var i gang. Dette kommer de tiltalte noe til gode i dommen.

Facebook-knapp kommer her

- Retten har forståelse for at etterforskningen har vært omfattende, men tidsbruken fram til tiltale ble tatt ut, synes likevel å ha vært noe lang. Etter rettens syn burde det vært mulig å gjennomføre flere etterforskningsskritt parallellt og derved spare noe tid.

Det kom fram i retten er at det tok uforholdsmessig lang tid før brannteknisk sakkyndig ble oppnevnt for å vurdere spredningsfare av kirkebrannen.

LES OGS� :

 

Delta i debatten!

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.
Les mer om våre regler og moderering.