Biljakt E18 Esa Bamble

Biljakt E18 Esa Bamble: Politiet jakter fortsatt på en av rømlingene ved E18 ved Esa i Bamble. FOTO: FREDRIK PEDERSEN

- Robbet fem hjem dagen de kom til Norge

Samme dagen som de kom til Norge, skal de to polakkene ha robbet hele fem boliger. Så ble de stoppet i Bamble.

- Vi tror de kom til Norge så sent som på onsdag, og at de da har rukket å bryte seg inn i fire leiligheter i Tønsberg og én i Horten, sier politiadvokat Odd Skei Kostveit i Telemark politdistrikt.

Facebook-knapp kommer her

Les også: På rømmen med håndjern

I Nedre Telemark tingrett fredag samtykket begge de siktede polske mennene, en trebarnsfar på 40 år og hans 30-årige kamerat, til fire ukers fengsling. Begge  erkjenner straffskyld.

Les også: Rømlingen pågrepet i Halden

Løp med håndjern

Det var onsdag kveld Utrykningspolitiet pågrep de to mennene, som kom kjørende langs Esa på E18 i Bamble med en polskregistrert personbil. Da politiet ville se nærmere på innholdet i bilen, stakk de til skogs. I bilen fant politiet ulike varer av sølv og gull, samt innbruddsverktøy.

Mennene løp av sted iført håndjern. Den ene av dem ble funnet kun en time senere. Den andre, derimot, kom seg lengre enn langt avgårde.

Dagen derpå ble han funnet på togstasjonen i Halden.

Tilståelsessak

- Vi antar at de har stjålet for hvert fall hundretusenvis av kroner. Vi må videre etterforske om tyvegodset kan stamme fra enda flere steder, sier Skei Kostveit.

Pågripelsen skjedde på bakgrunn av «Grenseløs»-samarbeidet. Saken vil trolig bli behandlet som en tilståelsessak i retten i løpet av de fire ukene menne holdes i varetekt, oppgir politiadvokaten.