Noen har plassert en klosettskål i skolegården til Skien videregående skole. (FOTO: HANS BOTNEN EIDE)

Russekrigen er i gang

«Noen» har plassert en toalettskål midt i skolegården til Skien videregående skole. – De kan vente seg en grusom hevn, lover skolens russepresident, som har russen i Porsgrunn som hovedmistenkt i saken.

TAR DET MED ET SMIL

TAR DET MED ET SMIL: Russepresident Mari Hole tar dospøken i skolegården med et stort smil. (PRIVAT)

«Vi pissa på dere» står det tagget på toalettskålen, sammen med en rekke navn.

Facebook-knapp kommer her

Startet med revy

I klosettet – som er av merket Porsgrund – ligger Varden fra fredag. I den avisen var russerevyene fra både Skien og Porsgrunn videregående skoler omtalt.

– Ikke tilfeldig, mener russepresidenten ved Skien videregående skole, Mari Hole.

Hun mener bestemt at Porsgrunns russerevy kom bedre ut av det enn Skien i Varden sist uke, og at det er derfor toalettskålen var plassert i skolegården mandag morgen.

Lover hevn

Hun tar imidlertid «angrepet» med et stort smil.

– Dette er jo bare morsomt. Alle ler godt av dette i skolegråden. Jeg kan imidlertid garantere at russen i Porsgrunn går en utrygg tid i møte, lover hun.

Også tidligere år har russ fra forskjellige skoler braket sammen i uhøytidelige feider. Blant annet har det blitt arrangert «krig» med vannballonger.

Russepresidenten i Skien er imidlertid ikke redd for at dette skal utvikle seg til noe annet enn en vennskapelig kamp russen imellom.

– Vi har det jo bare gøy, fastslår hun.

Ler av stuntet

Sjef for russerevyen i Skien, Mina Desireé Eidem Halvorsen, støtter presidenten sin.

– Når slitne elever fra Skien russerevy møter opp på skolen til en do full av skrift og aviser oppi, må vi bare le, sier hun.

Eidem Halvorsen understreker imidlertidig at hun synes Porsgrunns-russen er noe tidlig ute i år.

– Russetida starter faktisk ikke før den røde russebuksa er på. Men noen klarte tydeligvis ikke å vente. Heia Porsgrunnrussen, skriver hun i en e-post til Varden mandag.

LES OGSÅ:

 

Jobb lokalt (229)