annonse

Seilfly landet på vannet

LIKE PIGG: LIKE PIGG: Kjetil Mathisen satte ned seilflyet i ei tjønn ved Øksne på Meheia. BEGGE FOTO: KJELL AULIE (Foto: KJELL AULIE)

Seilflypilot Kjetil Mathisen slapp uskadd fra det han selv kaller en kontrollert utelanding på Meheia, ikke langt fra Notodden, søndag ettermiddag.

  • Kjell Aulie

NOTODDEN – Akkurat det å gjøre seilflyet til sjøfly gikk dårlig. Men selve landingen gikk smertefritt. Jeg ble våt, men som du ser, er jeg like hel, sa Mathisen da Varden snakket med han ikke lenge etter at han hadde fått føttene på tørt land.

Mistet høyde

Mathisen er medlem av Oslo seilflyklubb og deltok i et Norgescup-stevne på Notodden flyplass i helgen. Seilflypilotene fikk ulike oppgaver etter at de ble slept i lufta fra Notodden.
– Jeg skulle vende ved jernbanestasjonen på Meheia for å fly tilbake til Notodden. Men jeg kom inn i et synkområde og mistet voldsomt med høyde. Dermed var det ingen annen utvei enn å finne et egnet sted å lande, forteller piloten.

Fosset inn

Mathisen så seg ut et åpent område i nærheten av Øksne, like over fylkesgrensa til Buskerud.
– Jordområdet så jeg fort ikke var egnet. Dermed måtte det bli vann. Jeg traff det lille tjernet omtrent midt på og flyet stoppet pent opp inne i myrkanten. Vannet fosset inn, men jeg kom meg greit ut. Jeg fikk dessverre ikke varslet med en gang, fordi jeg hadde lagt mobiltelefonen i lomma på låret og ikke i brystlomma. Dermed ble telefonen våt ganske raskt, forteller seilflypiloten, som ikke bærer det minste preg av å ha vært utsatt for det mange vil kalle en ganske nifs hendelse.

Bevisst valg

– Dette er noe som skjer fra tid til annen i seilflysporten. Og det går nesten alltid bra, sier Jarle M. Mathisen i Oslo seilflyklubb.
Han presiserer at søndagens hendelse ikke var en nødlanding, men en kontrollert utelanding, altså en landing utenfor den flyplassen som var tenkt benyttet.
– Det ble gjort et bevisst valg, blant annet for å unngå strukturelle skader på flyet. Og skadene ble små. Det er kun snakk om fuktskader, sier Jarle B. Mathisen. Både politi og ambulanse rykket ut til stedet, men kunne raskt konstatere at det ikke var personskade. En bil fra Viking redningstjeneste dro seilflyet inn til bilvei i løpet av ettermiddagen. Deretter ble det fraktet tilbake til Notodden flyplass.


(Arkivartikkel fra 18.08.2008)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse