annonse

Selskapslokalene tatt av konkurs

Skotfoss Brug
Skotfoss Brug: Kontorbygget på gamle Skotfoss Bruk har vært i bruk som selskapslokaler og musikk- og lydproduksjon. Nå må eierne gi tapt.

JamZone AS er slått konkurs. Det betyr slutten for selskapslokalene Skotfoss Brug.

  • Marit Schulstok

- Det er klart det er veldig leit. Det verste er at det går utover de som har bestilt lokalene og de som har satset penger på prosjektet, sier Lars Sandell.

Han har vært daglig leder i JamZone AS som nå er under konkursbehandling. Bobestyrer er Øystein Malmgren.

Facebook-knapp kommer her

Banken blir eiere

JamZone har eid kontorbygningen på gamle Skotfoss Bruk i Skotfossvegen 283. Selskapslokalene har hatt navnet Skotfoss Brug.

Sparebank1 Telemark har pant i bygget og vil overta som eier etter hvert.

For ordens skyld: Driften i fabrikkbygningene, som har navnet gamle Union Bruk, har ingenting med JamZone eller konkursen å gjøre.

Fikk ikke kapital til å komme over kneika

For et par år siden kjøpte JamZone det historiske bygget for 3,6 millioner kroner. De 1800 kvadratmeterne ble bygget om og tilpasset driften.

Planen var å arrangere både bokkafè, bruktmarked, musikk-og lydproduksjoner, kulturkvelder, intimkonserter, events og konferanser.

I januar/februar 2012 startet de opp med søndagsbuffeter og det fortsatte gjennom mesteparten av 2012.

- Vi har hatt brukbar pågang, men det er blitt for liten inntjening. Ting tar tid og vi hadde ikke nok arbeidskapital til å holde ut til inntektene kom, sier Sandell.

Bedriftsmarkedet sviktet

Særlig var det pågangen i ukedagene som sviktet. Håpet var å booke opp med langt flere arbeidslunsjer og jobbseminarer enn det ble.

- Vi har hatt håp om å øke lånet og skaffe mer penger. Vi hadde en god ordreinngang på 2013 og hadde håpet å få kapital til å komme over kneika. Men det har vi ikke lyktes med. Vi har også prøvd å få en avtale med banken slik at vi kan holde arrangementer som allerede er bestilt. Men de er mest interessert i å selge bygget, sier tidligere daglig leder.

Selger bygget

Det er for tidlig å si hvor stort tapet blir. Det avhenger mye av hvor mye bygget blir solgt for.

Bortsett fra eierne er det ingen som mister jobben som følge av konkursen.

- Jeg har lagt inn nær 900.000 kroner og minst to årsverk i bygget. Sønnen min har investert tilsvarende. Vi er glade i bygget og har prøvd å få det til å gå så lenge som mulig, sier Lars Sandell.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse