annonse

Søndagstur dypt inn i fjellet

Stor interesse
Stor interesse: Stor interesse: Mange møtte fram da Jernbaneverket inviterte til åpen dag ved Storberget-tunnelen. Alle foto: Tore Øyvind Moen (Foto: Tore Øyvind Moen)
Spennende
Spennende: Spennende: Søsknene Mia (9), Marcus (8) og Anders (3) Engh-Ajer fikk omvisning i tunnelen, her med Hans Magnus Ødegården. (Foto: )
Ferdig i 2018
Ferdig i 2018: Ferdig i 2018: Hovedbyggleder Odd Johansen kunne fortelle at prosjektet Farriseidet-Porsgrunn har en kostnadsramme på 6,1 mrd. (Foto: )
Over 700
Over 700: Over 700: Jernbaneverket hadde ikke kapasitet til å ta mot alle som var interessert i fjelltur, men 480 fikk se på tunnelarbeidet. (Foto: )

Jernbaneverkets sightseeingtur inn i Storbergettunnelen var så populært at man ikke hadde kapasitet til å ta med alle inn i fjellet.

Sindre Omenås

480 interesserte benyttet «sommersøndagen» til å reise på oppdagelsestur inn i fjellet, da Jernbaneverket og NCC inviterte til informasjonsdag om utbyggingen av Vestfoldsbanen.

Facebook-knapp kommer her

– Interessen var større enn det vi hadde forventet, og dessverre var det rundt 150 personer som snudde da det var opp mot to timer ventetid på å få plass i bussene, sier kommunikasjonsrådgiver Trine Evensen.

Hun lover at det blir flere slike turer, og at de tar lærdom av dette.

Står ferdig i 2018

Den 23 kilometer lange togstrekningen med dobbeltspor fra Farriseidet utenfor Larvik til Porsgrunn er planlagt ferdig sommeren 2018. Da vil reisetiden bli redusert fra 34 minutter til tolv.

Storberget-tunnelen er med sine 4.680 meter den lengste på strekningen. Hovedbyggleder Odd Johansen kunne fortelle turistene at framdriften tilsvarer én million kroner dagen.

Spennende søndagstur

Søsknene Mia (9), Marcus (8) og Anders (3) Engh-Ajer var blant de heldige som fikk plass på bussen som tok de inn i fjellet.
Yngstemann er den største togentusiasten i familien, som nabo til jernbanelinja. Foreldrene Mette og Rune var kanskje med for å sikre at arbeidet med ny linje gikk framover.

– Jeg har ikke håp om å unngå de store steintogene forbi huset i framtiden uansett, sier Rune.

Mia og Marcus mente det var en spennende søndagstur, for å se de store maskinene og hvordan en tunnel blir bygget. De ble derimot ikke fristet til å bli tunnelarbeider når de blir store.

– Det er en fin arbeidsplass. Her er det svalt og fint når det er varmt ute i solen, og her regner det aldri, kunne stuttrepratør Hans Magnus Ødegården fortelle, uten at det fikk Mia og Marcus til å endre mening.

Ingen grevling

Trine Evensen unngikk heller ikke denne dagen spørsmålet om det bor grevling i taket av tunnelen.

– Vi har ikke sett noen, men vi har sett spor av Storberget-trollet. Da vi tok et bilde av endeveggen, var det som om et stort øye stirret tilbake. Det mener vi var trollet, smiler Evensen.
 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse