TAR AV: Flyet som skal fly passasjerene fra Notodden til Bergen er av samme typen som brukes på dagens rute til Stavanger. Airwings Beech King Air 200 er navnet, og har plass til ni passasjerer. (FOTO: KJELL AULIE)

Starter ekspressruter fra Notodden til Bergen

Mandag 11. mars starter selskapet Airwing opp to nye ruter tur-retur Notodden-Bergen.

SATSER: Daglig leder i Airwing, Jarle Granheim, er fornøyd med at selskapet nå skal åpne nye ruter fra Notodden til Bergen. (FOTO: KJELL AULIE)

Det vil være to daglige avganger. En morgenrute og en ettermiddagsrute.

Facebook-knapp kommer her

– Det blir en morgenrute fra Notodden til Bergen som kommer til å lette klokken 07.10 på morgenkvisten. Når flyet lander i Bergen, vil det snu ganske kjapt slik at flyet vil være tilbake på Notodden klokken 08.45. På ettermiddagen vil flyet reise fra Notodden klokka 16.05 og være tilbake på Notodden klokka 17.55, sier daglig leder i Airwing, Jarle Granheim.

Etter ønske fra næringslivet

Selskapet Airwing har i dag daglige ruter fra tur-retur Notodden-Stavanger. Granheim sier at suksessen denne ruten har hatt har vært med på å

– Stavangerruta har vært en stor suksess. Vi er et selskap som drives av næringslivet. Det er mye næringsliv både på Notodden og i området rundt. Vi har snakket med næringslivsaktører, og etablerer nå ruta for å være i tråd med ønskene fra næringslivet, sier Granheim.

Flyet som skal frakte passasjerene vestover er av samme typen som allerede er i bruk på ruta til Stavanger. Nemlig Airwings Beech King Air 200, med plass til ni passasjerer.

Stort marked

Selskapet Bergen Air flyr i dag daglige avganger fra Notodden til Bergen. Granheim mener at passasjerene vil tjene på en ny rute til vestlandsbyen.

– Det at vi åpner en ny rute gjør at flere har mulighet til å komme seg fra Bergen til Notodden og motsatt hver dag. Markedet er stort, og for mange blir det en lang reisevei hvis man må reise til Gardermoen isteden for Notodden, sier Granheim.

LES OGSÅ:

 

På forsiden nå

Jobb lokalt (224)