HOPP OG SPRETT: Martin, Simen, Didrik, Markus, Daniel og Joakim, alle 12 har kost seg på Grønliklubben. Nå er det stopp for en stund fremover.

Stenger ungdomsklubben på Grønli

På grunn av mangel på frivillige har klubbledelsen ved Grønliklubben valgt å stenge klubben i Porsgrunn inntil videre. – Hvor er dugnadsånden i Grenland?, spør klubblederen.

SKUFFET: Klubbleder Danny Seterdal (FOTO: TORE SVARVERUD)

– Det er kjempesynd at vi nå må stenge. Det er en trasig situasjon som vi skulle vært foruten, sier en av klubblederne, Danny Seterdal.

Facebook-knapp kommer her

Han sier at klubben har vært et svært populært og godt tilbud som har samlet ungdom fra hele Grenland. Om lag 100-120 har funnet veien til klubblokalene hver fredag for å møte venner, danse og spille spill.

– Hvor er dugnadsånden i Grenland?

– Jeg har drevet klubben i 12 år, nå er det stopp. Klubben har vært en trivelig og sosial møteplass for ungdom fra mange deler av Grenland. Det er synd at ungdommen mister dette tilbudet, men vi er avhengig av hjelp fra frivillige for å få klubben til å gå rundt. Dessverre har veldig få meldt sin interesse - dermed må vi stenge, sier Seterdal før han legger til: 

– Hvor er dugnadsånden i Grenland?

Han sier at klubbledelse har vært i kontakt med FAU på ungdomsskolene med håp om å finne noen få engasjerte til å hjelpe til. 

– Vi hørte ingen ting fra dem. Vi har greid å "mase" oss til hjelp fra noen foreldre innimellom, og det har holdt klubben åpen. Men vi har slitt med dette i årevis og brukt unødvendig mye tid på å skaffe folk. Vi er skuffet over at ingen stiller opp.

Må ha hjelp

Klubben vil nå være stengt en god stund fremover, og Seterdal er usikker på når det vil bli åpnet igjen.

– Vi vil bruke tiden til å planlegge videre drift og selvfølgelig gjøre litt investeringer, oppussing og vedlikeholdsarbeid i lokalene. I tillegg har vi aktiviteter for de yngre på tirsdager. Men den populære fredagsklubben er et tilbud som vil bli savnet, sier Seterdal som håper at foreldrene innser at det må gjøres en innsats.

– Vi håper nå at noen foreldre melder seg, eventuelt noen snille tanter og onkler, så vi kan åpne igjen. Det verste er hvis lokalene blir stående tomme fredagene fremover, for vi ønsker jo nettopp å få ungdommene bort fra å henge i sentrum på fredagskvelden. Foreldre der ute bør se viktigheten av det, sier Seterdal.

LES OGSÅ:

 

På forsiden nå

Jobb lokalt (215)