annonse

Storordre til Grenland Group

STØRSTE KONTRAKT: STØRSTE KONTRAKT: Fjoråret var tøft, men nå er det igjen oppgangstider konstaterer en fornøyd konserndirektør Hallgeir Skogen. (Foto: )

Hallgeir Skogens Grenland Group har inngått en avtale verdt 100 millioner kroner.

  • ? SE DVERGSDAL Ase.dvergsdal@varden.no

PORSGRUNN/BAMBLE - Dette er den største enkeltkontrakten vi har hatt. Dette er et stigende marked og med denne kontrakten kan vi sikre oss flere liknende avtaler i framtiden.
Det sier Halgeir Skogen, konsernsjef i Grenland Group. Avtalen er inngått med FMC Technologies, og gjelder bygging, sammenstilling og testing av store undervannsstrukturer for Hydros Vega-prosjekt. Nyheten om storkontrakten gjorde at Grenland Group gjorde et byks på børsen og steg med 3,06 prosent til 23,60 kroner.

Grenland og Tønsberg

Ifølge en melding til Oslo Børs, er det ventet at kontrakten endelig inngås 30. mai i år. Grenland Group skal bygge produksjonssystemene ved sine anlegg i Grenland og Tønsberg ifølge meldingen. Leveringen er satt til 1. januar 2009. Hallgeir Skogen vil ikke gå i detalj om hva kontrakten betyr for ansettelser i Grenland, men sier at den vil sikre sysselsettingen fram til 2009. Han tror også det kan bli aktuelt å ansette flere i bedriften i tiden framover, og ser at behovet for ingeniører spesielt vil bli stort i Grenland

På solsiden

Tidligere denne uken ble det kjent at Grenland Group har sikret seg en kontrakt på 25-30 millioner kroner for byggingen av ett av prosesstrinnene til Elkem Solars nye silisiumsfabrikk i Kristiansand. Grenland Group inngikk avtalen sammen med Hydro Produksjonspartner (HPP).
Grenland Group får en kontrakt på 25-30 millioner kroner, og skal levere et av prosesstrinnene til Elkems nye silisiumfabrikk. Elkem Solars begrunnelse for valget av HPP, Multiconsult og Grenland Group for bygging av anlegget er den kompetansen alliansen har bygget opp under forprosjekteringen utført for Elkem Solar siden januar 2005.


(Arkivartikkel fra 31.03.2007)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse