Storstilt utbygging de neste 15 - 20 årene

Skien brygge består av 20 mål med planer om rundt 400 nye boliger, butikker, kontor, kulturaktiviteter og offentlige uterom.

I 2010 vant prosjektet «Tett på bryggebyen» arkitektkonkurransen om utvikling av Skien brygge. Siden har de jobbet med en reguleringsplan for området.

Grunnen eies av Grenland Havn og Rom Eiendom som er endel av NSB-konsernet.

Facebook-knapp kommer her

Tar 15 - 20 år å bygge ut

Reguleringsplanen kommer etter planen til politisk behandling første gang før sommeren.

- Vi håper å ha planen ferdig behandlet ved årsskiftet 2013/2014, forklarer prosjektleder Rune Breivik i Rom Eiendom.

Deretter antar han at det vil ta 15 til 20 år å bygge ut området. Utbyggingen vil foregå trinnvis.

- Det er vanskelig å si eksakt ennå, men det kan bli rundt 400 nye boliger her, forklarer Breivik.

Pilotprosjekt på miljø

Som førstemann i Norge er Skien brygge nylig godkjent som en pilot for BREEAM Communities. Dette er et internasjonalt anerkjent verktøy som brukes for å miljøklassifisere byutviklingsprosjekter.

- Dette er en måte å systematisere og verifisere tankene vi har i prosjektet. Det sørger for helheten både i forhold til å kommunisere med omgivelsene, reguleringsplanen og miljøet på mange ulike måter.

Tilgjengeligheten for gående, nærhet til kollektivtrafikk, nærhet til sentrum og vann og høy utnyttelse av arealene i sentrum er endel av miljøgevinstene, forklarer Breivik.

Opptil 10 etasjer

Området er tatt med i sentrumsplanen for Skien. Rom Eiendom vil rette seg inn etter høydene på bygningene som er oppgitt i planen.

- Det er ulike høyder i prosjektet. Inntil skråningen mot riksveien kan vi bygge opp til ti etasjer fra bryggenivå, mens vi bygger lavere ned mot vannet og litt ut på vannet.

Utbyggerne forteller at de legger vekt på å skape sosiale plasser og ulike uterom som torg og lekeområder. For å redusere behovet for transport er det også viktig å finne det man trenger i det daglige i nærheten, understrekes Svein Ellingsen i Rom Eiendom.

Rom Eiendom as og Grenland Havn IKS er byggherrer, arkitektkontorene A-lab og Leth&Gori står bak utformingen og rådgivningsfirmaet COWI følger opp ift BREEAM Communities.

LES OGS� :

 

Delta i debatten!

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.
Les mer om våre regler og moderering.