annonse

Tenåring diktet opp voldelig ransforsøk

En gutt i tenårene kontaktet politiet onsdag formiddag og hevdet at han var blitt slått i ansiktet og forsøkt ranet i Lunde sentrum. Etter at tre politipatruljer hadde jaktet på raneren i to timer, tilsto gutten at han hadde diktet det opp.

Torbjørn Tungesvik

Litt før klokka 13 meldte politiet melder at det hadde skjedd en alvorlig hendelse i Lunde ved 11-tiden onsdag formidag.

– En person ble slått i ansiktet og forsøkt fraranet sitt bankkort. Vi er i kontakt med fornærmede, skrev politiet på Twitter.

Ransforsøket skulle ha funnet sted i Brugata i Lunde i Nome kommune. Gutten fortalte at det var en raner med grå hettejakke eller hettegenser som hadde gått til angrep på ham. Raneren hadde imidlertid ikke klart å få tak i bankkortet.

Falsk melding

Klokka 14 kan operasjonsleder Lene Nordbø fortelle at saken har tatt en helt ny vending:

– For kort tid siden fikk vi beskjed om at det var en falsk melding. Det er ikke sagt noe om hvorfor gutten snakket usant. Patruljen vår har tatt ham med inn på stasjonen og vi har varsla foreldrene, forteller Nordbø.

Full alarm

Hun understreker at den falske alarmen satte i gang et stort apparat.

– Vi har avsatt mange patruljer på en hektisk dag. Fikk inn meldingen kl 11.53. Tre patruljer har søkt i området, sjekket overvåkingskameraer og så videre. Det var i samtale med patruljen, da kom det fram at det ikke var en reell hendelse, sier Nordbø.

– I første omgang blir det nå en samtale med foreldre og gutten selv. Dette er en alvorlig sak både for hans del og vår del, sier operasjonslederen. 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse