annonse

Var så ruset at hun ikke husker at hun brøt seg inn og stjal julepynt

Kvinne i 40-årene dømt til samfunnstraff for innbrudd og tyveri av klær, julepynt og et plastikkjuletre.

Martin Øyvang

19. desember i fjor, fem dager før juleaften, brøt to kvinner seg inn i en bod på en adresse i Skien.

Dette gjorde de ved å ødelegge låsfestet på døra til boden.

Stjal klær og julepynt

Inne i boden stjal de med seg en liten koffert, en strandbag, et plastikk juletre, tre strikkete julenisser, diverse julepynt og to vindjakker tilhørende kvinnen som eide boden.

Nylig møtte den ene av dem, en kvinne i 40-årene, i Nedre Telemark tingrett, tiltalt for innbruddet og tyveriet.

Fanget på video

Det sikreste beviset i saken for påtalemyndigheten, har vært videobildene fra adressen som tydelig identifiserer de to kvinnene både i det de tar seg inn på adressen og i det de forlater stedet bærende på flere bæreposer inneholdene de stjålne gjenstandene.

Kvinnen er kjente straffskyld i retten, men hevdet at hun ikke kunne huske hendelsen. Hun mente at hun var svært ruset da forbrytelsen ble begått, noe som kan ha bidratt til å svekke hukommelsen.

Dømt til samfunnstraff

I etterkant av tyveriet har imidlertid de to kvinnene snakket sammen om inburddet, og tyvegodset er tilbakelevert til eier via politiet.

Dommeren mente at rett straff i denne saken var 23 timers samfunnsstraff. I tillegg ble kvinnen dømt til å betale 3.000 kroner i saksomkostninger.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse