annonse

Væpnet politi-aksjon i Langangen

Politiet jakter på to innbruddstyver og oppfordrer publikum til å holde seg unna, og heller melde i fra dersom de ser noe.

  • BEATE FRAMDAL Beate.framdal@varden.no FREDRIK NORDAHL Fredrik.nordahl@varden.no

Politiet har nå bevæpnet seg i jakten på flere personer som skal ha blitt tatt på fersken under et innbrudd for kort tid siden. En av mennene skal ha truet og viftet med et håndvåpen.

- Vi fikk melding kort tid etter klokken 12 fra en person som sa han ble truet med et skytevåpen. Deretter ble samtalen brutt, sier operasjonsleder ved Telemark politidistrikt Magne Johansen til varden.no.

Johansen ber publikum melde i fra til politiet dersom noen ser en person i rød jakke langs E18 på fylkesgrensa mellom Telemark og Vestfold. Det er denne personen som skal ha truet en annen med et skytevåpen.

- Det er ikke noe vits i å forsøke å spille helt. Bare meld i fra til oss, oppfordrer Johansen.

Jakter til sjøs

Politiet fortsetter nå jakten etter den væpna tyven til sjøs, etter at en båteier i Helgeroa meldte fra til politiet at han måtte gi fra seg båten til en desperat mann ved 13.40-tiden.

- En person ble frarøvet båten sin, en hvit Draco med blå striper, og gjerningsmannen forsvant i denne fra Helgeroa, opplyser Johansen.

Mannen stakk av i denne hurtiggående båten med retning mot Kjeøya, og skal ha snakket et slags svensk. Han var kledd i det samme som mannen som tidligere i formiddag truet en mann med våpen i Langangen.

Politibåten er nå bemannet med flere personer og er på vei til å søke i fjorden. I tillegg søker et politihelikopter, samt at svensk politi er også er varslet.

To på frifot

En mann er pågrepet, mens to andre er på frifot. Politiet har heller ikke funnet bilen, en Volvo, som de mistenkte skal ha benyttet seg av.

Jakten etter mennene skjer i området ved Langangsbrua og i nærliggende skogholt.

To hundepatruljer er også satt inn for å spore opp folk ute i terrenget.

Varden.no kommer tilbake med mer.


(Arkivartikkel fra 10.04.2007)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse