annonse

- Vi vant - trodde vi

FERSKINGENE: FERSKINGENE: Inger Berge, Unni Hvål, Hege Løvås, Tore Johnsen, Marie Kristensen, Anne-Beth Bergh og Ivar Krøger er på påsketrav for alle første gang. I et deilig øyeblikk trodde de de hadde vunnet. ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN (Foto: TORE ØYVIND MOEN)

7.000 mennesker så lørdagens påsketrav på Klosterskogen. Og noen var der for aller første gang.

  • MARIT SCHULSTOK Marit.schulstok@varden.no

SKIEN - Se her, her er det en hest som heter Kåre Kanon, sier Ann-Beth Bergh fra Porsgrunn og flirer.
Hun og venninnen Marie Kristensen er på påsketrav for aller første gang og kaster seg med liv og lyst over travblad og travtips og nærmeste ekspert. Tore Johnsen forsøker å hjelpe litt til.
- Gir du eksperttips du da?
- Nei da, jeg forsøker bare å forklare forskjellen på en lynbong og en vanlig bong, jeg, sier han. Og alle ler. For det er flere ferskinger rundt bordet. Inger Berge fra Skien, Ivar Krøger fra Oslo og Unni Hvål og Hege Løvås fra Skien er alle jomfruer på travbanen.

Nybegynnerflaks?

- Vi hadde bare lyst til å gjøre noe annet i påsken, forklarer Bergh. Gjengen rundt bordet, som ikke kjenner hverandre fra før, velger å slenge inn en bong sammen. Et lykkelig øyeblikk så det ut til at den kombinerte nybegynnerflaksen hadde satt inn for fullt og flere av dem så pengene rulle inn. Men da plasseringen ble annonsert, måtte de innse at det ikke skulle gå så glatt denne første dagen. Det ble ingen seier, likevel.
- � f..., men vi har da mange flere løp da, trøster Kristensen seg med.

Yrende liv

Det var mange som valgte spreke hester på Klosterskogen framfor smurte ski på høyfjellet lørdag. Cirka 7.000 mennesker var innenfor portene. Og totalt sett ble det spilt for 20 millioner kroner fra hele landet mot løpene på Klosterskogen, ifølge Morten Olsen, sportslig leder på Klosterskogen travbane.
Rådmannen i Skien, Knut Wille, var som vanlig å se. Han er styreleder i Telemark Toto og en ivrig travgjenger. Lørdag hadde han samlet ti kamerater rundt et bord på spillekafeen Bets. De har vanket på påsketrav i mange tiår nå. Den tidligere lederen i Odd, Erik Holmberg, har vært med i 40 år.
- Penger er ikke det viktigste på en dag som denne, men alt det som er rundt, bedyrer han.
Og maken til yrende folkeliv er det nesten bare 17. mai og teaterfestivalen som matcher her i fjorden.
(Arkivartikkel fra 10.04.2007)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse