annonse

Vil fengsle 20-åring for uaktsomt bildrap

BLOMSTER
BLOMSTER: Blomster ble lagt ned på ulykkesstedet. (FOTO: ASLAK THORSEN)
I FJELLVEGG
I FJELLVEGG: En jente omkom og to unge menn ble alvorlig skadd i ulykken. (FOTO: ASLAK THORSEN)

20-åringen som står tiltalt for uaktsomt bildrap på Levangsheia i fjor sommer, kan få en fengselsstraff på inntil 2 år.

  • Olav Bøe

Aktor Per Steinar Bungum la ned påstand om 1 år og 8 måneder i fengsel for 20-åringen fra Kragerø som står tiltalt for uaktsomt bildrap, da rettssaken fortsatte i Nedre Telemark tingrett fredag.

Facebook-knapp kommer her

Bistandsadvokat Jan Inge Thesen legger ned påstand om en erstatning på intill 125.000 kroner til de etterlatte av den  17 år gamle jenta, som omkom i ulykka.

Førerkortet til 20-åringen inndras for alltid, men i norsk rettspraksis betyr det fem år.

Mye alkohol

Det var 30. juli 2011 klokken 03.00 om natten at ulykken skjedde. Mellom 20 og 30 ungdommer hadde i forkant vært på en privatfest i Kragerø. 

I retten torsdag, fortalte mannen at han drakk ti halvlitere på festen. Deretter satt seg bak rattet. Med seg i bilen hadde han en kamerat og 17-åringen.

Ungdommene kjørte bare 800 meter før det gikk galt: Kjøretøyet havnet utfor veien og traff en fjellvegg.

Både sjåføren og den mannlige passasjeren ble alvorlig skadd i ulykken. Den 17 år Kragerø-jenta, sjåførens søskenbarn, omkom.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse