annonse

Vil utsette ny Skien videregående

SKOLE
SKOLE: Fylkestinget har vedtatt en utbygging på Prestejordet som beste alternativ. (Foto: ILL: BØRVE & BORCHSENIUS)

Konstituert fylkesrådmann Mette Fjulsrud vil utsette avgjørelsen om ny Skien videregående skole.

  • Tore Svarverud Tore.svarverud@varden.no

Det var planlagt et vedtak i denne saken på fylkestinget i neste uke. Den var da utsatt fra et planlagt fylkesting 1. mars, som ble avlyst fordi saken ble utsatt. Fortsatt ligger det en innstilling fra fylkesutvalget i februar om å bygge de nye skolen på Prestejordet. Den sterkeste konkurrenten var Klosterøya. Planen er å bygge en ny skole til 1150 elever.

Vil utsette

Nå har fylkesrådmannen fått kalde føtter. Fylkesutvalget ba nemlig om å få nye utredninger på bordet om kostnadene og om hvordan det skulle løses med lokaler i byggeperioden.

Her er forslaget å leie Lunde skole av Skien kommune i anleggsperioden. Men politikerne ba også om å få mer fakta på bordet om hele skoleromsituasjonen i Skien.
Det er særlig det siste punktet som får Fjulsrud til å be politikerne vente til juni. Da får fylkestinget opp en sak om hele den videregående skolestrukturen i Telemark.

Færre skoler?

Den utredningen vil bære preg av at elevtallet kommer til å synke, både i Skien og i fylket som helhet. Derfor mener fylkesrådmannen at hele strukturen må vurderes.
Skien har i dag tre videregående skoler fordelt på fem anlegg: Skogmo, som er en ren yrkesfagskole med nær 800 elever i nye og moderne lokaler på Kjørbekk.

Hjalmar Johansen, som har vel 550 elever i nye lokaler ved Skien fritidspark samt eldre bygninger på Klosterskogen. Den har idrettsfag, matfag, TIP og media. Skien videregående skole har 1150 elever fordelt på Prestejordet og Brekkeby.

Et problem som blir liggende uløst ved byggingen av ny Skien videregående, er at Hjalmar Johansen fortsatt vil være fordelt på to anlegg.
«Det er tydelig at strukturen i Skien også må vuderes» skriver Fjulsrud i notatet til fylkestinget, uten at hun dermed foreslår å erstatte utbyggingen på Prestejordet med et byggetrinn 2 på Hjalmar Johansen.

LES OGS� :

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse