annonse

Ballsjonglør i særklasse

SUVEREN KONTROLL: SUVEREN KONTROLL: Trening, trening og atter trening har gjort Marte Øien (14) til en gnistrende fotballtrikser. ALLE FOTO: TORE ØYVIND MOEN (Foto: TORE ØYVIND MOEN)

Når Marte Øien (14) fra Vinje begynner å trikse med en fotball, kan det gå 25 minutter (!) før ballen går i bakken.

Andreas Soltvedt

VINJE Har du noen gang prøvd å holde en fotball i lufta ved hjelp av føtter, lår og hode, vet du at oppgaven ikke er helt enkel. En personlig rekord i balltriksing har du kanskje også.

2 031

Men det spørs om du matcher 14 år gamle Marte Øien som spiller fotball for Vest Telemarks lag i fylkets 16-årsserie for jentelag.
Den dyktige idrettsjenta har nemlig pers på imponerende 2.031 trikseberøringer. Rekorden satte Marte nylig mens hun var på � mot stadion som publikummer for å se det lokale damelaget utfolde seg i kamp mot Kragerø.

Til topps på Norway Cup

– Først trikset jeg 700, men så kom det en ball i veien, og jeg måtte begynne på nytt. Da klarte jeg 2.031 berøringer, smiler Marte som er kaptein på Vest Telemarks hittil ubeseirede lag i jentenes 2. divisjon.
Martes forrige rekord lød på 1.499 berøringer og ble satt før Norway Cup på Ekebergsletta i Oslo i fjor. Marte vant den store triksekonkurransen for jenter under årets utgave av verdens største fotballturnering. Premien, en fotballreise for to til Manchester, skal Marte og pappa Bård Øien kvittere ut i slutten av oktober. Da skal de også få møte Ole Gunnar Solskjær.
– Det blir helt topp, sier Marte som kan fortelle at hun har leika seg med ball i mange år.

Viktig å leke med ball

– Hva var det som gjorde at du begynte med balltriksingen?
– Jeg vet ikke helt. Bortsett fra at jeg syntes det var moro. Og hvis man trikser så får man jo også bedre ballkontroll, forteller fotballjenta før tirsdagens seriekamp mot Fossum 2 på Fossum stadion i Skien.
– Hvordan blir man egentlig en skikkelig god fotballtrikser?
– Det er viktig å trikse litt hver dag. Når som helst egentlig. Leike seg med ballen, sier Marte Øien til Varden.

Lagvenninnene, også

Den fotballglade vinjejenta kan fortelle at mange av lagvenninnene også har begynt å trikse. Laget er med i den nasjonale konkurransen «Triks penger til laget ditt».
Formålet med konkurransen er å skape ekstra fokus på jentefotball generelt, samt fokusere på lek og egenaktivitet med ball hos unge jentespillere.
– Er det noen av lagvenninnene som slår deg 'a?
– Ikke foreløpig. Men en vet jo aldri, sier Marte.

2.031 fikk være nok

Rekorden på 2.031 berøringer satte Marte i løpet av 25 minutters tid, anslår pappa Bård Øien som også er trener for Vest Telemark-jentene. Og datteren hadde enda mer inne da rekorden ble satt.
– Jeg hadde 2.000 som mål, og orka ikke mer. Det endte med at jeg sparket ballen vekk, forteller Marte. Nå gleder hun seg til å oppleve Manchester United på nært hold, selv om favorittlaget er et lag fra en helt annen engelsk by:
– Liverpool, stråler 14-åringen før hun løp ut sammen med lagvenninnene for å møte Fossum-jentene. En kamp Vest Telemark vant 5-1. Og Marte? Jo, hun skåret det første målet for laget sitt.
Se Marte trikse på Varden-TV, www.varden.no.


(Arkivartikkel fra 02.10.2008)
Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse
annonse