Bare tre igjen fra 2009

Av de 23 spillerne som poserte foran comebacksesongen i eliten i 2009, er det bare tre igjen i årets Odd-stall.

TRE IGJEN: Odds tropp foran comeback i eliteserien i 2009. Hagen, Semb og Fevang er fortsatt i klubben. Foto: Bjørn HARRY Schønhaug

Fredrik Semb, Morten Fevang og Steffen Hagen utgjør i så måte kontinuiteten.

Alle er forsvarsspillere.

– Akkurat det tror jeg er en tilfeldighet. Men vi snakker om to som har vært gode nok til å spille i alle disse årene, og ett stort talent, sier trener Dag-Eilev Fagermo om utviklingen.

Han ser ganske betydelig forskjeller på årets tropp og den som satte spor etter seg i eliten i første sesong etter opprykket (4. plass).

– Vi spilte festfotball i 2009. Var veldig gode offensivt og hadde nok større offensiv slagkraft enn i dag. Til gjengjeld slet vi mer bakover. Vi er bedre defensivt i år, sier Fagermo, og føler utviklingen i troppens medlemmer ikke er så veldig spesiell.

Fotballpensjonister

– Da vi rykket opp, var det med en del eldre spillere. Flere av disse har fotballpensjonert seg siden den gang, mens andre av 09-spillerne er solgt. Det er ikke til å komme vekk fra at vi hadde en dyrere tropp å drifte den gang, og økonomi er selvsagt en annen forklaring på at lagbildene ser såpass forskjellige ut.

Fagermo peker på at Storbæk ble for dyr og at blant annet Kovacs, Børven, Bentley og Lekven ble solgt av økonomiske årsaker. Alle spillere som har hatt sentrale roller når Odd har holdt stand på øverste nivå, tross stadig mindre å rutte med.

– Vi hadde nok bedre individer i stallen i 2009, men generelt har årets stall større talent. Legg merke til hvordan den lokale profilen har endret seg og vokst fram. Dette er et fag Odd har sovet i timen på for lenge, men nå begynner man å se resultatene, mener Fagermo, som lenge har snakket varmt om å fylle Odd-troppen med telemarkinger.

Betaler seg

Selv om det neppe er mulig å gjøre hundre prosent.

– I min tid her har målet vært å få fram flest mulig lokale spillere, men slikt betaler seg aldri det aller første året. Det tar tid, men nå begynner man å se 16 og 17 år gamle gutter som har noe ekstra i seg. Spillere som kan bli viktig for Odds framtid som klubb på høyeste nivå. Den jobben må vi fortsatt gjøre veldig grundig og bevisst i tiden som kommer, sier Odd-sjefen.