Varden

Sport

Første episode: - Han var livredd for Erik Holtan

Første episode: - Han var livredd for Erik Holtan

Anders Rambekk var livredd for å bli driblet fordi Erik Holtan sto bakerst. Hør første episode av Vardens podkast som du finner i bunn av denne saken og på alle podcast-plattfomer.

SJEKK FØRSTE EPISODE AV PODKASTEN I BUNN AV DENNE SAKEN.

I Vardens nye podcast-serie «Odd Pod», får du blant annet treffe tre av trenerne som har styrt laget siden opprykket i 1998. 

Tom Nordlie forteller at Anders Rambekk var livredd for å bli rundet fordi Erik Holtan sto bakerst. 

- Han var jo på rundens lag sju ganger på rad på grunn av Holtan-redselen året vi rykket opp. Han kom fra Pors som indreløper, men endte som back fordi Bård Borgersen ble skadet og Jan Frode NOrnes ble midstopper, ler Nordlie. 

Solgte spilleren

Treneren forteller også at han skulle bygge laget rundt Bengt Sæternes. Han visste ikke at styret solgte han. 

– Det begynte jo nesten med en fight. De solgte Bengt for en slikk og ingenting til Bodø/Glimt, uten en gang å ha videresalgsklausul. Det var nok ikke det største business-scoopet Odd har gjort, forteller Nordlie, og sikter selvfølgelig til at nordlendingene solgte Sæternes til den belgiske toppklubben Club Brugge for noen millioner fire sesonger senere. 

– Jeg skulle bygge laget rundt han som spiss eller ving i 4-3-3-formasjonen, la treneren til. 

Ukjente fortellinger

Det er Vardens nyhetsredaktør, Eirik Haugen, som har snakket med de tre personlighetene. 

Han tror du vil bli servert morsomme historier du ikke før har hørt. 

– Odd har hatt tre fargerike og svært taleføre trenere i Tom Nordlie, Arne Sandstø og Dag-Eilev Fagermo. I podkasten forteller de historier fra garderoben og treningsfeltet, jeg tror vi trygt kan slå fast at her kommer det fortellinger du ikke har hørt før, sier Haugen. 

Kluss i leiligheten

– Kan du gi noen eksempler? 

– Vi hører om kluss med møblering av leilighet for en Odd-spiller, hvem som likte å ta seg en fest, hva som blir sagt mellom spillerne og historien om Odds første sesong i den øverste divisjonen. Du får også høre en svært åpen Fagermo som forteller om hva han kan tenke seg å gjøre den dagen han ikke lenger er hovedtrener i Odd.

– Hvor finner man podkasten?

– Podkasten er tilgjengelig på alle plattformer, blant annet for mobilbrukere. Det er bare å søke opp «Vardens Odd-pod» og dermed får du fri tilgang til episodene. Alt bli også lagt ut på varden.no. Den første er klar, de to neste kommer med en ukes mellomrom.