annonse

Iiiihaaa

IIIIHAAA
IIIIHAAA: Hesten står og hyler. (Foto: Birte Ulveseth)
havna
havna:
Hagen
Hagen:
Ponnie på tur
Ponnie på tur:
Moland
Moland:
Fakta:

Det funklet i levende lys, det summet av forventning i Ibsenhuset i går kveld. Og så ble det stille i salen.

Birte Ulveseth

Sjelden kan man høre den famøse knappenålen falle i Dovregubbens hall når innpå fem hundre mennesker har tatt plass i stolene. Men denne gangen var det slik. Alle ventet på Vintermånes julekonsert, og nå var det like før.

Hei og nå er det jul igjen.

Rekord

Det har blitt noen år nå, med julekonserter fra Anne, Frøydis og Torjus. Det begynte i det små i foajeen, forsatte i Peer Gynt-salen til den var fullsatt i fjor, og denne gangen var det altså ikke så veldig langt unna at de hadde fylt opp hele storsalen i anledning sin førjulstradisjon.

Og det er ikke uten grunn at stadig flere strømmer til Ibsenhuset når denne herlige trioen inviterer til førjulstreff. For Vintermånes julekonsert er noe helt for seg selv.

At arrangementet altså i år igjen har satt personlig publikumsrekord, er derfor egentlig bare slik det skal være.

Smykkeskrin

– Vi håper dere kan se på sangene våre som fine, velslipa smykker som vi bare kan dra opp av smykkeskrinet og glede oss over, smilte Anne Gravir Klykken.

Hun demonstrerte hva hun mente, ved å stemme i med «Eg synger jolekvad», så utrolig smakfullt arrangert og framført at vi som satt i salen badet oss i lutter fryd og vellyd. Lekre toner fra Frøydis Groruds saksofon ledsaget av til tider uforliknelig elegant perkusjon fra Helge Andreas Nordbakken og de presis riktige klangene fra Torjus Vierlis tangenter. Og på toppen av dette Annes klare, klare stemme.
Smykkene skinner ekstra vakkert når de poleres og pusses slik Vintermåne gjør.

Telejazz

Noen av de mange i salen hadde kanskje tatt turen først og fremst for å oppleve aftenens gjesteartist, Aasmund Nordstoga. De ble i så fall ikke skuffet. Med seg inn på scenen brakte han humør og humor i sprelsk og spøkefull dialog med Vintermånes til tider lattermilde vokalist, og dermed fikk årets julekonsert enda en dimensjon.

Se alle bildene fra forestillingen.

Men det som gjorde årets konsert enda bedre enn de mange foregående jeg har hatt gleden av å oppleve, var en nærmest uslåelig kombinasjon: Vakre sanger og salmer, norsk folkemusikktradisjon utvidet til noe vi kanskje kan kalle telejazz, samt skir musikalitet og dyktighet.

Det er så ekte, det er så nært og så varmt, at for meg er dette den perfekte julekonsert. Så kan de store kanonene komme seilende fra scene til scene og få femmerne rullende etter seg. Her blir det enda en prikk på terningen.
Takk, Vintermåne!

 

 

Hopp ned hit

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse
annonse