annonse

Kampen alle spillerne vant

MANGE LANGE LØP
MANGE LANGE LØP: Det ble løpt og løpt, og ofte i samme retning, da Herkules og Siljan møttes på første kampkveld i selveste G6. (FOTO: BJØRN BORGE/NILS-TORE OLSEN)

Ingen kjeftet på dommeren. Ingen filmet seg til straffe. Og etterpå var det bare hyggelig ord å høre. Vel, vi kommer tilbake til det siste.

Bjørn Borge

Det var kanskje ikke helt eliteserienivå på alt, men for seksårslagene til Herkules og Siljan var det elite nok på årets første kveld med morsom alvor.

Facebook-knapp kommer her

– Det var litt gøy, men ikke bare. Hvorfor var det ikke noe sol her? spør enkelte av Siljans menn etter fullført.

– Det var mest gøy, tilføyer Anders mens resten puster inn.

– Gøy, vått og kaldt, korrigerer de øvrige av de dryppende våte hvittrøyene.

Egentlig ikke

– Man skal egentlig ikke spille i regnvær, forklarer sistemann mens temaet er hvor gøy fotballkamp egentlig er.

Men den manglende sola så ikke ut til å prege de unge og lovende veldig. Hadde sola vært der, kunne det kanskje blitt enda vanskeligere å se hvilken retning man helst bør løpe i. Til gjengjeld kunne nok Herkules-keeper Henrik tatt hendene ut av de lange genserermene – uten å fryse på fingrene.

På mange måter har nok elitegutta i Odd det enklere. De slipper å bli avbrutt i kamp for å bli forklart hva en corner egentlig er. De løper kanskje heller ikke så langt, eller så ofte, som Herkules og Siljan. Til gjengjeld får de ikke stå under paraply når de er innbyttere.

Hopp – slik

Men tro ikke at de kommende elitespillerne ikke tar læringsoppgaven alvorlig.

– Kommer ballen, må man hoppe over den. Slik, sier en av Siljans menn – og hopper illustrerende.

I selve kampen ble det løpt mer enn hoppet. Siljan kom rett fra kamp mot Pors, og hadde fordel av varme i beina. Men Herkules kom etter hvert på noen gode ideer som ble omsatt i praksis, og de to ivrige lagene sørget for at tilskuerne i det minste holdt smilebåndene varme nok.

Sjanser i fleng

For å holde litt på sammenlikningen med Odd, kan det meldes at det ble skapt målsjanser i bøtter og spann. Gjennombrudd av kaliber Mikro-Messi og stolpetreff etter skudd på halv, eller i det minste kvart volley, bidro til tanker i retning av at det finnes gode lysninger i telemarksfotballens framtidige skydekke.

– Men det skulle vært scoret flere mål, mener en oppriktig Mikkel hos Herkules, før også den gjengen innleder en diskusjon rundt spørsmålet «Var det gøy?».

– Litt sånn passe, er konklusjonen.

– Det hadde vært best med sol.

Før kampen var begge lag ganske sikre på at de egentlig var ganske gode. Etterpå var meningene litt mer delte, men samtlige stilte velvillig – og vel så det – til intervju.

Ikke noe tåkeprat

– Jeg har ikke blitt filmet, opplyser en av hjemmelagets slitne spillere, og svarer kort og konsist på spørsmålene som følger foran kameraet. Ja og nei – ikke noe tåkeprat der i gården.

Det kan bekreftes at media får mer tid med seksåringer enn med elitespillere, og at de typiske etter-kamp-intervjuene fort kan få en litt utypisk ende.

Oss bekjent er det nemlig sjelden at Fotballextra inneholder intervjuer der intervjuobjektet avslutter med kraftsalven:

– Du er en bæsj!

Og for ordens skyld: Alle spillerne fikk toppkarakteren 10 av Vardens journalist etter kampen.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse
annonse