annonse

Sjansefattig fasit

SJANSEFATTIG
SJANSEFATTIG: SJANSEFATTIG: Dag-Eilev Fagermo føler at forsvarsspillet holder høyt eliteserienivå, men innrømmer at laget skaper altfor få sjanser. Det er en av de prioriterte oppgavene på trening. Foto: Bjørn Borge (Foto: Bjørn Borge)

Ifølge Vardens kampfaktaer, har Odd skapt 15 sjanser på fire kamper. – Altfor lite, vedgår trener Dag-Eilev Fagermo.

  • Bjørn Borge Bjorn.borge@varden.no

Selv om han ikke nødvendigvis har den samme fasiten – og selv om vurderingen av hva som kvalifiserer som en målsjanse kan være ulik – legger ikke Fagermo skjul på at det skurrer litt framover.

Facebook-knapp kommer her

– Vi skaper for få sjanser i kraft av vårt eget spill. Bevegelsen framover er for dårlig, og det går både på løp fra kant, indreløpere og backer. Dessuten er vi litt for tamme i duellspillet i forhold til å få situasjoner som kan gi sjanser, straffespark og slikt, sier treneren.

Tre er for dårlig

Også i går sto han igjen med de unge kantene Snorre Krogsgård og Elba Rashani, og terpet mottak – samt vilje og evne til å utfordre med ball. Alt for å finne detaljene som kan rette opp en skakk sesongstart.

– Tre poeng av 12 mulige er selvsagt altfor dårlig. Men vi har tross alt to landslagsspillere ute, og hvis noen tror vi, i den situasjonen, kan feie over andre lag, må de tro om igjen. For å si det slik, hadde også Molde vært preget av det hvis de manglet Wolff-Eikrem og Forren over tid.

Løsningen er spillerne for framtida. Fagermo regner med at de fleste forstår det vil variere.

Gjerne 11 18-åringer

– Ingen må tro at spillere som Jonassen, Rashani, Shala, Børven, Krogsgård og flere er ferdige eliteprodukter. Men de høster erfaring når de får spille, og også fra et økonomisk ståsted er det fint for klubben at de får denne utviklingen, sier Fagermo, og legger til at han i utgangspunktet ikke ser ung alder som negativt.

– Hadde de vært gode nok, skulle jeg gjerne spilt med 11 18-åringer, jeg.

Odd-sjefen ser også synlig effekt av tilliten som er gitt.

– I fjor ga vi Andre Hansen plassen i mål, til tross for lite rutine. Nå har vi en toppkeeper. Vi aksepterte at Emil Jonassen hadde lite rutine, men se på utviklingen – selv om han hadde en skadeperiode. Kunsten er å la unggutta få spille, og samtidig overleve i eliteserien, sier Fagermo, som føler at angrepsspillet generelt har løftet seg. Selv om det produserer for få sjanser.

– Det var klar bedring mot Lillestrøm, og vi hadde ballen mest i 2. omgangen mot Viking og borte mot Aalesund.

Forsvaret får dessuten rosende omtale.

– Vi har et forsvarsspill som forsvarer en plassering høyt oppe på tabellen. Ser man bort fra Sogndal-kampen, har vi sluppet inn to mål, samt det Aalesund fikk helt feilaktig søndag. De bakre fem har fungert veldig bra.
 

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse
annonse