annonse

Stem frem årets ildsjel

Ildsjeler
Ildsjeler: Gunnar Stenstad (t.v.), Bård Bråten og Ørnulf Klausen er Telemarks tre kandidater som kan stemmes fram som en mulig årets ildsjel i Telemark 2017.
Stem på Årets ildsjel

Din stemme vil være med på å avgjøre hvilke av de tre finalistene som blir kåret til «Årets ildsjel i Telemark i 2017».

Nils-Tore Olsen Tom Arne Borgersen

Nå skal Vardens lesere være med på å avgjøre hvem som vinner kåringen i Telemark og som skal nomineres til den nasjonale idrettsgallaen. 

Finalistene etter at 23 kandidater fra Telemark er plukket ut, er Kragerø IFs Ørnulf Klausen, Drangedal ILs Bård Bråten og Skarphedins Gunnar Stenstad.

Telemark Idrettskrets har nominert følgende tre av disse som skal stemmes fram, blant annet av Vardens lesere.

– Vi har gode kandidater, og det er slik at én av disse som vil være Telemarks kandidat til å bli Årets ildsjel, sier Sondre Fjelldalen, administrasjonssjef i Telemark Idrettskrets.

– Avstemmingen i Varden er veiledende og vil ha en stemme inn i valget når kandidaten skal bestemmes på komitemøtet førstkommende fredag, legger han til.

Etter at Telemarks representant er klar, vil Norges Idrettsforbund vurdere de 19 kandidatene slik at man til slutt ender opp med fem stykker i en superfinale.

Den høythengende prisen, Årets ildsjel, deles ut under NRKs direktesending fra Idrettsgallaen på Hamar lørdag 6. januar.

Her er kandidatene som kan stemmes på fram til fredag:

Bård Bråten, Drangedal IL

Bård Bråten er en eldre bror av Siv og Steinar Bråten, og dermed del av en flott idrettsfamilie. Bård har selv vært aktiv innenfor grenene ski og fri-idrett.

Bård har vært leder av ski og fri-idretts gruppa i sammenhengende 24 år, i perioden 1988 – 2011. I denne perioden var han også fast medlem av hovedstyret i Drangedal IL. Han har i store deler av sin ledertid vært trener/instruktør for barn og unge i alle aldre i idrettslaget, noe han fortsatt driver med.

Han startet opp med treningsleir. Etter tiden som leder har han fulgt opp dette med sin tilstedeværelse, på de fleste samlinger. Bård har i tillegg til sin lederrolle, kjørt løypemaskiner av ulike slag i lysløypa og i tilstøtende løyper.

– Bård har alltid vært i spissen for øvrige dugnader i gruppa, noe som også inkluderer sommervedlikehold av lysløypa og kjøring av løypemaskiner sent og tidlig vinterstid. Han har tatt initiativ til utvikling av anlegget, samt vært med og bygget dette opp. Han har fulgt opp, og vært delaktig i bygging av klubbhus og kunstgressbane blant annet, skriver forslagstilleren.

Bård ble på 100 års jubileet til Drangedal IL i 2007 på det nye klubbhuset, utnevnt til æresmedlem, 49 år gammel.

Fødselsår: 1958

Klubb/idrettslag: Drangedal Idrettslag

Idrett: Ski/Skiskyting/Friidrett

Gunnar Stenstad, Skarphedin

Gunnar Stenstad har vært med som trener, opp- og altmuligmann i Skarphedin i flere generasjoner; han har vært løper selv og var allerede tidlig på 70-tallet med å lage alpinbakker med transportable heiser nede i bygda og oppe på fjellet for å skape meningsfull aktivitet for unger og ungdom.

Gunnar er selve inkarnasjonen av begrepet altmuligmann; han henger i heismastene for å bytte T-kroker, våker på nettene for å produsere snø så fort gradestokken kryper under 0, han har full kontroll på tidtakersystemet på alle renn, ploger løypa på trening, trøster unger som faller og kort sagt gjør han alt.

– Gunnar er en svært viktig person i et forholdsvis lite alpinanlegg som drives med marginale midler. Han er også en svært viktig person for de som bruker dette anlegget og ikke minst ungene og ungdommene i alpingruppa og i telemarksgruppa. Det er umulig å tallfeste alle timene han har brukt i anlegget og med alpingruppa, men hans bidrag er uvurdelig, skriver innsenderen av forslaget.

Fødselsår: 1950

Klubb/idrettslag: Skarphedin IL

Idrett: Alpint

Ørnulf Klausen, Kragerø IF

– Det er ikke bare Kragerø Idrettsforening som nominerer Jens Ørnulf Klausen, flere idrettslag i Kragerø står sammen om dette, skriver forslagstilleren i sin argumentasjon.

Friidrett og ski ligger hans hjerte nærmest, hvor han nå har bidratt siden 1970 tallet. Ørnulf har vært sterkt tilknyttet KIF Friidrett fra 1970 tallet og fram til i dag. I 1998 tok han over som leder i Kragerø Friidrett. Hans sterke engasjement for friidrett har resultert i nytt fast banedekke for friidrett på Kragerø Stadion, hvor han i tillegg til å være leder også er trener. Banedekke kom på plass i 2011/2012 etter en kjempeinnsats av Ørnulf.

Ørnulf er også trener for friidrettsgruppa i Kragerø. Han har fingrene med i det meste som skjer, blant annet Studsdalsutvalget som har laget en tarzanløype i nærheten av Kragerø sentrum, ulike skirenn, Sparebank lekene i friidrett, samt Jomfrulandsløpet med mer. Felles for alle arrangement og anlegg er at Ørnulf er primus motor i alt.

Når snøen kommer er Ørnulf snar til å ta turen opp til Kroken i Drangedal kommune for å kjøre skiløyper. Først lånte han scooteren til skigruppa i Kragerø, før han kjøpte seg sin egen.

I mange år har Ørnulf også vært skitrener i Sannidal IL. Ørnulf har i flere år vært sekretær i KIF- Alianseidrettslag, og var det frem til årsmøtet i år. Ørnulf har tidligere fått ildsjel prisen i Kragerø

Han er en beskjeden person som legger utrolig mye tid ned i idretten og har bidradd enormt mye for idretten i Kragerø og omegn. Ørnulf sier aldri nei og er alltid positiv til å trene barn og unge.

Fødselsår: 1952

Klubb/idrettslag: Kragerø Idrettsforening-Allianse

Idrett: Friidrett og ski

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse
annonse