annonse

– Største talentet siden Thorstvedt

TRENTE INNE
TRENTE INNE: På grunn av gårsdagens snøvær trente Odd innendørs i går. Sondre Rossbach fikk likevel tøffe utfordringer, slik han også har fått som fast inventar i Forbundets keeper-prosjekt. (BEGGE FOTO: TORE ØYVIND MOEN)
Morgendagens keepere

Odd-keeper Sondre Rossbach (16) er tatt med i Forbundets satsingsgruppe for keepere. Han er den desidert yngste.

Nils-Tore Olsen

Hans talent har lenge vært hevet over enhver tvil. I fjor ble han tilbudt kontrakt av Manchester United. Rett før jul var han i Liverpool for å trene ved de rødes fotballakademi.

Facebook-knapp kommer her

Nå er han i ferd med å skrive sin første proffkontrakt med Odd. Og i neste uke skal han på sin første samling som fast inventar i Norges Fotballforbunds keeperprosjekt «Morgendagens keepere».

LES OGS� : Synes Rossbach er god på alt

– Det er utrolig moro og inspirerende å få være med. Først var jeg med på et par samlinger, før jeg fikk vite at jeg er tatt med på fast basis, smiler 16-åringen.

Fem år

Den eldste i gruppa er Rune Almenning Jarstein. Skiensgutten er født i 1984.

Den yngste var Manchester Citys Eirik H. Johansen. Han er født 1991. Nå er det Odds keepertalent som er yngst. Han er kom til verden 3. februar 1996.

– Ikke uventet. Sondre er det største talentet i norsk fotball siden Erik Thorstvedt, fastslår Odd-trener Dag-Eilev Fagermo.
I gruppen er det dermed hele tre keepere med «telemarksrøtter»: Rune Almenning Jarstein, André Hansen og nå unge Rossbach.

– Det er ålreit at André og Rune er der, for da er jeg sammen med noen jeg kjenner godt fra før av.

Forhandlinger

U-landslagskeeperen fra Porsgrunn har vært i kontraktsforhandlinger med Odd. Foreløpig er ikke partene helt enig i forhold tillengden på en ny avtale. Klubben ønsker tre-fire år, Rossbach ett år omgangen for å se hvordan utviklingen er. Keeperen tror likevel det går i ordne om kort tid.

– Det er ikke mye igjen før vi skrive runder. Planen er at jeg skriver under en kontrakt med Odd veldig snart, beroliger han supporterne.

Er klar

Det er ikke utenkelig at andre klubber vil komme med henvendelser til Odd i forhold til å kjøpe André Hansen. Da er tenåringen klar.

– Jeg synes at det er tøft av Odd å satse på en 16-åring som andrekeeper. Hvis det skulle skje at André blir skadet eller forsvinner, så er jeg klar til å steppe inn nå, til sommeren eller når som helst.

annonse
annonse