Varden

Annonsorinnhold

Hekta på Bluesen

ANNONSE:

Hekta på Bluesen

2012 var det første året Nina Sagafoss og Halvor Sælebakke hadde billetter til Notodden Blues Festival. Siden har de vært der hvert år. – Det var en kjempeopplevelse og gav rett og slett mersmak, sier de to.

Jarle Bernhoft med storband, på brygga, var det som fikk Nina og Halvor interessert i bluesfestivalen. Den konserten måtte de bare ha med seg.

– Det var utrolig topp stemning, ordentlig gøy, sier Halvor. – Tenk deg 8000-9000 mennesker på brygga i strålende sol.
– Og så ble vi tatt litt på senga over hvor kul Jonny Lang var, sier Nina. – Det åpnet ørene for bluesen, og var den opplevelsen som gjorde at vi ønsket å få med oss bluesen året etter. Og da var det også mye bra, blant annet Dan Morrison og Tedeschi Trucks Band, som var helt fantastisk!

Notodden Blues Festival - Harald Olsen - Topp stemning og god blues Det er nok av opplevelser under festivalen som gjør at man ønsker å reise tilbake år etter år.

Topp stemning og god blues: Det er nok av opplevelser under festivalen som gjør at man ønsker å reise tilbake år etter år.Foto: Notodden Blues Festival - Harald Olsen

Ingen av dem var særlig bluesfrelste, men de valgte å gå inn med et åpent sinn.

– Vi farta litt rundt i starten, for å høre, forteller Nina. – Vi var på Bok & Blueshuset og Tapperiet. I 2014 var Nick Moss Band her og det var helt vanvittig bra. Vokalisten, Mike Ledbetter, hadde en fantastisk stemme! Og i fjor var Vintage Trouble her, som var helt rå, og det endte med «stagediving». Det var veldig kult!

Store stjerner

Notodden Blues Festival får tak i store stjerner og har Little Steven som er en skikkelig ambassadør.

– Little Steven med sine disipler var her i forfjor, med afrodamer og et show som ikke lignet grisen, forteller Nina. – Det var kjempeartig og det er sånne opplevelser man sitter igjen med som gjør at man ønsker å reise igjen år etter år.
– I år er det større variasjon i programmet enn noen gang og Rival Sons kommer tilbake, sier Halvor. – De var her også i 2014, og det er skikkelige rockere og veldig tøft.

Topp stemning

Det myldrer av folk i gatene under bluesen. Det er topp stemning, og det lukter mat.

– Før var det også musikk i gatene, forteller Halvor. – I år kommer det tilbake.

Notodden Blues Festival - Bluesfestivalen endrer byen Nina og Halvor har nærmest vokst opp med bluesfestivalen og gleder seg over feststemte mennesker i byen hvert år.

Bluesfestivalen endrer byen: Nina og Halvor har nærmest vokst opp med bluesfestivalen og gleder seg over feststemte mennesker i byen hvert år.Foto: Notodden Blues Festival

Nina har vokst opp i byen og husker godt at det kom bluestog fra Skien da hun var liten. Folk hang ut av togvinduene og veltet ut av toget da det stoppet. Da var det festivalåpning på stasjonen.

– Det var fest, og det er noe av det jeg savnet litt, den stemningen, sier hun. – Det har det ikke vært de senere årene, men nå skal bluestoget tilbake, og det er så bra!
– Man kan være med på Blueskrus på Heddalsvannet også, informerer Halvor. – Det har vi vært med på flere ganger. Det er ordentlig gøy. Da seiler man ut med MS Telemarken, og da er det topp stemning ute på vannet her. Det er konsert om bord og proppfullt med folk, ordentlig fint.

Notodden blir helt forandret under bluesfestivalen. Det er bluescamper over alt. Nina og Halvor har noen faste leieboere som har vært på bluesen i 25 år, og har leid hos dem de siste seks årene. Flere leier ut hus og hybler disse dagene.

Beste festivalen

I år er det over 100 konserter, så det er umulig å få med seg alt.

– Man må finne frem programmet, lytte til erfarne bluesfolk og sette sammen sitt eget program, forklarer Halvor. – Men programmet man selv lager skjærer seg som regel, for så møter man noen og så er det moro å være med de. Det sosiale er en viktig greie! Det er en skikkelig fest. Alle notoddinger må ta seg en tur og oppleve Notodden Blues Festival, oppfordrer Halvor. Det er et høydepunkt.

I år ser de to frem til Little Steven & The Desciples of Soul.

– Jeg gleder meg også til å hære Rival Sons, sier Halvor. – Det var et høydepunkt da de var her sist, og det er jeg sikker på det blir i år også. Gibbons fra ZZ Top kommer, og Supersonic Blues Machine. Det blir gøy! Bluesen setter Notodden på kartet.

Notodden Blues Festival - Jane Johansen - Bluesfestival for barna også Suksessen fra i fjor gjentas med tredagers gratisfestival med barne- og familieunderholdning i den flotte parken utenfor Bok & Blueshuset.

Bluesfestival for barna også: Suksessen fra i fjor gjentas med tredagers gratisfestival med barne- og familieunderholdning i den flotte parken utenfor Bok & Blueshuset.Foto: Notodden Blues Festival - Jane Johansen

Innholdet i denne artikkelen er ikke lagd av Vardens redaksjon, men av Vardens annonseavdeling.

Varden er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på varden.no er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post: annonser@varden.no