Mange har måttet legge om på vaner etter at strømprisen i perioder har vært skyhøy. Men det er fortsatt slik at de fleste bruker mest strøm når strømmen er dyrest.

Når alle dusjer på morgenen og bruker strøm i middagstiden blir strømmen dyr.

Med den nye strømordningen vil du merke mindre til disse pristoppene.

Slutt på gjennomsnitt

Den gamle strømstøtten tok utgangspunkt i gjennomsnittsprisen i ditt prisområde i løpet av en måned. Hvis denne gjennomsnittsprisen var høyere enn 70 øre (uten mva), dekket staten 90 prosent av resten. Det skriver E24.

Den nye strømstøtten beregnes ut fra prisen time for time. Staten dekker 90 prosent av den delen av prisen som overstiger 70 øre (fremdeles uten mva), til enhver tid.

Slutt på å tjene penger på strøm

Nå blir det altså lettere å vite hva strømprisen er akkurat når du bruker strøm. Ordningen tar hensyn til når man har brukt strømmen.

Det blir også slutt på at man kan tjene penger på å bruke strøm, slik som vi har skrevet om tidligere i denne saken Kjetil tjener på å bruke strøm – gir bort veden til barne­familien.

I morgen er gjennomsnittlig strømpris på i Telemark og i Agder 145,99 øre per kWh. Strømmen er dyrest i tiden 09-10. Da koster den 149,76 øre viser VGs strømspesial. Der kan man følge strømprisen time for time der du bor.