– Hver søndag deler vi ut 250.000 kroner i en heldig postkode. Denne gang er det Porsgrunn hvor vinneren bor, forteller lotteriets Jorun Stiansen i en pressemelding.

Sammen med makker Tom Stiansen har hun som jobb å reise land og strand rundt for å overraske heldige vinnere. Dessverre ble det ikke tid til å besøke Porsgrunn denne gangen.

Bare ett vinnerlodd

I akkurat denne postkoden, er det bare en person som har lodd. Nå ber Jorun alle i Porsgrunn om å sjekke loddnummeret sitt.

– Om du har et loddnummer som starter med 3933 MB, så er det du som er den heldige vinneren, sier hun. Og hvis du bor på Sundjordet, er det spesielt viktig at du sjekker loddet ditt, kommer det kryptisk fra Tom.

Støtter en god sak

Det er ikke bare vinneren som har grunn til å være fornøyd. Postkodelotteriet er nemlig et veldedighetslotteri hvor minst 50 prosent av netto omsetning går til SOS-barnebyer og WWF Verdens naturfond.

– Dermed bidrar alle som kjøper lodd til å gjøre verden til et litt bedre sted, og slik kan du også vinne med verdens beste samvittighet, forklarer Jorun.

At det monner, er det liten tvil om.

– Så langt har støtten til SOS-barnebyer og WWF kommet opp i drøyt 300 millioner kroner, forteller Tom.