annonse

Aleksander fra Porsgrunn vant MGP

MGP
MGP: JOWST med låten Grab The Moment vant Melodi Grand Prix Finale 2017 lørdag kveld. (Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix)
MGP
MGP: Musiker Joakim With Steen og vokalist Aleksander Walmann utgjør duoen "JOWST". (Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix)

Aleksander Walmann Åsgården og JOWST vant lørdagens finale i Melodi Grand Prix.

Tone Lensebakken

– Takk for at dere hadde trua på oss. Vi skal gjøre dere stolte i Kiev, sa Aleksander Walmann Åsgården etter å ha framført vinnerlåta «Grab the moment». 

Lørdag kveld sto Aleksander Walmann Åsgården sammen med Joakim With Steen (Jowst) på scenen i Oslo Spektrum. Med låta «Grab the moment» ga de alt på scenen- og vant.

Kveldens gullfinalister var Ulrikke med «Places», Elin & The Woods med «First Step In Faith / Oadjebasvuhtii» og Åge Sten Nilsens band med «Ammunition».

MGP-fansen er i en egen liga

Tangering av rekord

Finalen i Melodi Grand Prix ble arrangert for 55. gang lørdag kveld.

Av over 1000 innsendte bidrag var det ti låter som ble valgt ut til å konkurrere om å bli Norges håp under Eurovision Song Contest i Kiev i Ukraina.

Hele 43 land skal delta i årets konkurranse, som er tangering av rekorden i 2008 og 2011. Portugal og Romania returnerer til konkurransen etter en pause på ett år, mens Bosnia og Hercegovina trekker seg grunnet økonomi.

Se gatekonserten med Aleksender

– En drøm

Tidligere denne uka sa Aleksander Walmann Åsgården til Varden at det var som et eventyr å skulle få være med på Melodi Grand Prix finalen. Å synge i Oslo Spektrum har lenge vært et mål for artisten.

– Det har vært en så stor drøm helt siden jeg var liten.

Allerede før låten har ble vist på TV fikk de mye respons.

– MGP-fansen er i en helt annen liga. De er så gira, det er helt rått! Folk liker låta, sier han, og legger til at han også har fått en mengde hyggelige meldinger fra kjente og ukjente fra Porsgrunn.

Klikk for å se kommentarer ()

Her kan du fritt komme med synspunkter og informasjon. Vi krever fullt navn. Da blir det mer interessant for andre å lese det du skriver. Trakassering, trusler, hatske meldinger eller reklame aksepteres ikke på varden.no. Falske profiler utestenges. Vær saklig og vis respekt når du kommenterer.

annonse

annonse

annonse