Anne Gravir Klykken hilste på dem som kom til Ælj i solnedgangen i fjor. Fredag og lørdag er Holtan gård på nytt festivalområde for små og store.
Anne Gravir Klykken hilste på dem som kom til Ælj i solnedgangen i fjor. Fredag og lørdag er Holtan gård på nytt festivalområde for små og store. Foto: HELGE OTTESEN

Anne håndhilser på alle festivalgjestene sine

Anne håndhilste på alle besøkende til «Ælj i solnedgangen-festivalen» i fjor. Så det er bare å stikke fram hånden.

Mange av festivalens artister bosetter seg i våningshuset, og noen i telt på utsiden.

– Veldig hyggelig. Det er en sosial festival, koselig å treffes.

Festival til helgen

Anne Gravir Klykken står hjemme på tunet på Holtan gård i Solum. Fredag og lørdag inviterer hun og familien til den andre «Ælj i solnedgangen-festivalen».

Anne får nemlig god hjelp hjemme. Ektemann Jørgen er også i full gang. Låven blir stadig mer og mer pusset opp, i år er den nymalt.

Her blir det konserter med plass til 200 mennesker. Her er backstage, og her er utstillingsrom.

Ragnar Steinstad stiller ut fotografier han har tatt av Elg-Johansens liv. Her sees de godt brukte støvlene hans.
Ragnar Steinstad stiller ut fotografier han har tatt av Elg-Johansens liv. Her sees de godt brukte støvlene hans.

Ragnar Steinstad viser fotografier han har tatt fra Elg-Johansen sitt spesielle liv og illustratøren Per Ragnar Møkleby viser sine spesielle og morsomme elgmotiver. Møkleby stilte ut her i fjor også. Karl Gundersen skal lage elg i finer.

Anne og Jørgens to sønner gjorde stor lykke med salg av innkjøpt godteri i fjor, og gjentar suksessen i år.

Grenda er med

Klovholt grendelag stiller til dugnad på flere måter, de sørger også for kaffe og vafler. Det blir servert elgkarbonader og en nabo, Veholt bryggeri, stiller med tre ølsorter. Den ene heter visstnok Æljeipa.

Flere synes det spesielle tiltaket er gøy. Skien kommune yter 20.000 kroner og Jørgen Klykken har hentet benker og bord de har fått låne. Anne Gravir Klykken tjente ikke penger på festivalen i fjor, og håper det hjelper litt at hun selger maten selv i år.

Kulturetaten har valgt å legge sitt arrangement Lørdagsbarn til Ælj i solnedgangen, lørdag blir det konsert, Veronica Salinas og Maria Orieta framfører forestillingen «Vi har ni liv», om bakgårdskatter. På tunet blir det pekking, strikking, natursti og frisbeegolf.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Konserter fredag og lørdag

Fredag på låven blir det konsert, etter at ordfører Hedda Foss Five har avduket elgen, Leiv Solberg og Ånon Egeland på fele mandola og bass, Mattis Kleppen med solokonsert på elbass, IFA (Ingebjørg Bratland/Frøydis Grorud/Anne Gravir Klykken) og til slutt Trio de Janeiro.

Lørdag stiller Gyng (Torun Eriksen/Lars Andreas Aspesæther/Frøydis Grorud), Gisle Børge Styve trio og til slutt solokonsert med Ingebjørg Bratland.