Selvportrettet av Eivind Blakers øyne har et format på 200 kvadratmeter.
Selvportrettet av Eivind Blakers øyne har et format på 200 kvadratmeter.

Bamble-kunstner skal smykke ut Oslo S

I to måneder skal et kunstverk av Eivind Blaker fra Bamble henge på fasaden på Oslo S.

– «Do you see what I see» er et nærbilde av mine to øyne og på bakgrunn av det føles det for meg som et selvportrett, sier Blaker.

– Jeg ønsker at de som ser dette kan tolke det på ulike måter. Det kan være anonymt gjennom to stirrende øyne, et konfronterende blikk og et dømmende eller spørrende blikk hvor man stiller seg spørsmålet om hva man tenker seg med livet, sier han.

Bildet består av to PVC- duker montert utenpå hverandre. Den ytterste duken er farget sort og er skåret ut i 75 vertikale linjer som danner motivet.

Linjene endrer seg i bredden fra tynne til tykke linjer og sammen danner de et linjeraster som viser to stirrende øyne.

Offentlig kunst er spennende

– For meg er dette veldig spennende når jeg får anledning til å sette opp et bilde på 25 ganger 8 meter på en offentlig plass. For meg blir dette en flott eksponering. Jeg synes at kunst i det offentlige rom er mer spennende enn vanlige utstillinger. Tidligere har jeg smykket Klevstrand skole utvendig og Rønholt fritidsklubb innvendig. Utenfor Telemark har jeg bilder i Skatt Øst, Drammen videregående, NSB-skolen i Drammen og Andøya flystasjon. Neste sommer skal jeg smykke Fredrikstad flerbrukshall.

Eivind Blaker blir snart å finne med sitt verk på fasaden av Oslo S. ARKIV
Eivind Blaker blir snart å finne med sitt verk på fasaden av Oslo S. ARKIV Foto: HELGE OTTESEN

Rom for kunst

19. september skal kunstverket være på plass, og det skal henge på den utvendig fasaden av Oslo S, ved øvre Jernbanetorg.

Det er Rom for kunst som har sørget for at Blaker får anledning til å vise sitt verk på Oslos sentralbanestasjon.

Rom for kunst er den temporære kunstsatsingen til Rom Eiendom AS og har vært drevet siden 2001 på Oslo S.

Intensjonen er å skape positive kunstopplevelser for reisende og besøkende på stasjonen.

– For Rom Eiendom AS er det viktig å bruke byrommene til å skape gode kunstopplevelser, og vi vil med Eivind Blaker sitt verk «Do You See What I See?» bidra til dette, sier Vibeke Christensen i kulturbyrået Mesén, som er prosjektleder og produsent for Rom for kunst.